2017-11-23 10:45Pressmeddelande

Jag har fått ovärderliga verktyg för att leda mitt företag

null

Almi utser Årets Mentor i Stockholms län: Förändringsexpert blev Årets Mentor 2017. Igår avslöjades det vem som vunnit utmärkelsen Årets Mentor i Stockholms län. Förändringsexperten Anders Lycksäter prisades vid en ceremoni hos Almi Stockholm Sörmland AB med vd Carl-Henrik Koit som prisutdelare.
– Jag har fått ovärderliga verktyg för att leda mitt företag vidare och jag känner mig tryggare i chefsrollen. Det avspeglas tydligt i hur mina medarbetare ser på sina uppgifter, säger adepten Magnus Elebäck, som driver det fabrikslösa möbelföretaget Massproduction.

Juryns motivering till utmärkelsen av Årets Mentor
Anders Lycksäter har den perfekta förmågan att stötta sin adept utan att själv leda. Han har på ett föredömligt sätt coachat sin adept med att tänka långsiktigt, hållbart och med lönsamhet i sin affär. Adepten känner sig stärkt i sin ledarroll, vilket i sin tur lett till nöjdare och effektivare medarbetare. Företaget räknar med att den stora utvecklingen, som en följd av mentoråret, kommer att ske under de kommande 2 – 4 åren.

– Anders visar vilket viktigt tillskott en mentor är för ett företag inte minst i en tillväxtfas, säger Rachel Lahdo Ghareb, projektansvarig hos Almi i Stockholm

Vi har skapat en "road map" för de närmaste fyra åren
Årets Mentor Anders Lycksäter är verksamhetskonsult hos Celavi Företagsutveckling. Konsultföretaget är specialister på att driva förändringsprocesser både i privata företag och inom offentlig sektor.
– Vi har haft oerhört givande diskussioner som skapat insikter hos mig som har lett till handling. Tillsammans har vi renodlat affärsplanen och förtydligat våra mål. Vi har skapat en "road map" för de närmaste fyra åren som skall ta oss från 16 mkr till 100 mkr i omsättning med bibehållen lönsamhet, berättar adepten Magnus.

Om mentorprogrammen
Utmärkelsen Årets Mentor delas ut av Almi Företagspartner och NyföretagarCentrum, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för tillväxtföretag och nya företag. Genom organisationerna får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas mellan 1000 -1500 mentorpar i de olika mentorprogrammen över hela landet.

Mer information, kontakta: 
Rachel Lahdo Ghareb, projektansvarig Mentor, Almi i Stockholm, 070 516 76 70, mentor.stockholm@almi.se
Anders Lycksäter, Årets Mentor Tillväxtföretag, 070 268 64 11, anders.lycksater@celavi.se

Kommunikationsansvarig Almi Företagspartner Stockholm Sörmland:
Maya Estelle, +46 730 822 797, maya.estelle@almi.se

Om Almi

Almi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet.

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.