2014-06-27 10:13Pressmeddelande

Kirurgiska ingrepp på film ökar patientens kunskap

null

Många patienter vill gärna kunna förstå vad sker under ett kommande kirurgiskt ingrepp. Däremot vill inte alla följa det blodiga förloppet ”live” på en TV skärm. Företaget Zygomatic har löst problemet genom att skapa animerade filmer som ger en vetgirig patient full inblick och en bättre förståelse exakt om vad som händer under en operation. Almi Invest har investerat i företaget.

Kirurgiska ingrepp är ett område som lämpar sig väl för animerad film. För de flesta patienter kan kirurgiska ingrepp vara svåra att förstå och autentiskt material upplevas som obehagligt av personer som inte är vana vid att se blod. Men de patienter som sett Zygomatics filmer är mycket positiva till detta sätt att ta till sig egen kunskap. Dessutom är det lätt och enkelt att titta på filmerna eftersom de ligger på klinikens webbplats.

Avlastar läkaren
Filmerna kan också avlasta och underlätta läkarnas dagliga arbete. Ju mer förberedd och kunnig patienten är ju mindre frågor behöver läkaren besvara. Zygomatic har en bakgrund inom produktvisualisering och film där företaget bl a tagit fram animationer som beskriver hur produkter och patent fungerar. När företaget tog fram ett antal animerade filmer för Global Healthcare Partner (GHP) och deras kirurgiska verksamhet, såg företaget en stor potential inom detta område. Då valde Zygomatic att specialisera sig på att förmedla information om kirurgiska ingrepp till patienter genom animation och film. De filmer som Zygomatics producerar marknadsförs av MedFilm som är varumärket ut mot kund:

– Det finns ett stort behov inom hälsovården av den här typen av tjänster som både främjar patienters önskemål om information och hälsovårdens behov av att effektivisera sin verksamhet. Responsen från de aktörer de talat med är påtagligt positiv, säger Joakim Winggren, Investment Manager Almi Invest.

Bibliotek av filmer
Zygomatic lanserar nu ett bibliotek av filmer och erbjuder dem som en prenumerationstjänst till kliniker. Här finns filmer inom ortopedi samt ögon-, dental-, plastik- och överviktskirurgi (Bariatrik). Förutom Almi Invest så investerar även Västkustens Affärsänglar samt fyra fristående affärsänglar i anslutning till nätverket i Zygomatic.

Exempel på filmer se: www.medfilm.se.

För ytterligare information kontakta:
Joakim Winggren, Invest Manager, Almi Invest 070-637 34 37 joakim.winggren@almi.se
Erik Kylén, CEO & Film Director Zygomatic+46 708-73 39 59 erik@zygomatic.se
Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel +46 76-880 88 10 maria.kessling@almi.se
Anders Hammar, ordförande VASTAF, anders.hammar@vastaf.se

Om Almi Invest
Almi Invest investerar i bolag med stor tillväxtpotential. Vi skapar, med kompetens, kapital och nätverk möjligheter för bolag att växa. Investeringar sker från såddfas till expansionsfas. Vi finns över hela landet med regional kunskap och ett internationellt perspektiv. Portföljen består idag av 350 tillväxtbolag i många olika branscher. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB.

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.