2015-10-21 16:48Pressmeddelande

Länets företag ska bli bättre på digitalisering

Google och Almi kommer till Falun för att utbilda företagen i digitalisering.

Nu lanseras Digitalakademin

Digitalakademins mål är att svenska företag ska bli bättre på att utnyttja digitaliseringens möjligheter. Genom Digitalakademin kan företagare lära sig att bli mer framgångsrika på nätet. Google och Almi vill stärka konkurrenskraften hos svenska företag genom att erbjuda kostnadsfri utbildning. Den består av fyra utbildningstillfällen och täcker allt från online närvaro, e-handel, och digital verksamhetsstyrning till hur man skapar trafik till sin webbsida och får fler kunder. Utbildningarna leds av en Google-certifierad partner. Digitalakademin är ett initiativ av Google och Almi i samarbete.

Kickoff i Falun 21 oktober

Målet är att utbilda minst 5000 svenska småföretagare under 2015 och 2016 över hela landet.Varje utbildningspaket inleds med ett inspirerande kickoff event där företagarna får möta både experter och andra företagare. Den 21 oktober är det premiär i Falun. Förutom representanter från Google och Almi medverkar regiondirektör Tiina Ohlsson. Det blir även intervjuer av företag som börjat sin digitala resa då Vasaloppet och Skedvibröd berättar hur de arbetar. Digitalakademins utbildningsmoduler presenteras av Panang Kommunikation.

Hösten 2015 fortsätter Digitalakademin till Malmö, Helsingborg och Jönköping. I januari 2016 är det dags för Umeå, Örebro, Linköping, och Göteborg. Moderator för höstens samtliga kickoffer är Camilla Björkman, chefredaktör på Driva Eget.

Andra länder knappar in på Sverige

Nyligen publicerades den årliga undersökningen Global Innovation Index. Sverige återfinns i topp tre i den totala rankingen vilket är positivt, men studier visar också på att andra länder snabbt knappar in på Sverige. För att Sverige ska behålla en ledande position och konkurrenskraft krävs det att alla delar av samhället omfattas av digitaliseringen, inte minst små och medelstora företag, där de flesta nya jobb skapas.

Svenska företag vill ha digital kompetens

På frågan varför inte digitalisering sker bredare svarar många små och medelstora företag att de inte ser värdet av att digitalisera sina verksamheter, att de saknar digital kompetens samt att de saknar tid. Behoven skiljer sig åt och med DigitalAkademin vill Google och Almi erbjuda företagare, oavsett inriktning, grundläggande kunskaper i att använda digitala verktyg och stärka konkurrenskraften.

För ytterligare information kontakta:

Lars Mårdbrant, kommunikationsdirektör Almi Företagspartner, Tel 070-314 34 34.

Gustaf Brusewitz, Communications & Public Affairs Manager Google +46 734 311550

www.digitalakademin.se

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.