2012-04-27 09:05Pressmeddelande

M2M-företaget Arkub tar in 12 mkr från investerare

Arkub-koncernen har genomfört en nyemission på 12 miljoner kr. Intresset för emissionen har varit mycket stort och lett till överteckning. Almi Invest Östra Mellansverige AB deltar i emissionen.

- Vi är mycket nöjda över det intresse investerarna visat för vår verksamhet. Det här är ett kvitto på potentialen i branschen och kvalitén på det vi gör.” säger styrelseordförande Stig Alterbäck.

- Arkubs marknad drivs av tre stora trender: maskiner och fordon uppkopplas upp mot internet, fordonstillverkare vill ta kontroll över sin eftermarknad samt maskinägare vill optimera tillgänglighet och nyttjandegrad av sin fordonspark, säger Johan Crona investeringsansvarig på Almi Invest. Arkubs erbjudande ligger här helt rätt i tiden.

Arkub-koncernen är verksamt inom M2M- och telematiklösningar vilket i korthet innebär att man utvecklar system och elektronik för inhämtning av information från maskiner och fordon. Branschen är ett kraftigt tillväxtområde och potentialen är mycket stor.

I koncernen finns dotterbolagen Arkubserver och TelliQ. Arkubserver levererar system för belysningsstyrning samt M2M-system för maskintillverkare, så kallade OEM. TelliQ levererar standardprodukter för fordon, såsom elektronisk körjournal, maskinuppföljning och transportledning.

Koncernen är i kraftig tillväxt och beräknas omsätta ca 45 miljoner SEK med god lönsamhet under 2012.

Om Almi Invest AB

Almi Invest skapar förutsättningar för entreprenörledda tillväxtföretag att växa genom att på regional basis och tillsammans med andra aktörer på riskkapitalmarknaden investera kapital, kompetens och nätverk. Almi Invest är organiserat i sju regionalt baserade riskkapitalfonder och ägs av Almi Företagspartner AB tillsammans med regionala aktörer. www.almiinvest.se

För mer information

Stig Alterbäck, styrelseordförande Arkub AB, 076-764 35 91
Johan Crona, investeringsansvarig Almi Invest, 0739-84 31 35Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.