2018-06-15 09:00Pressmeddelande

Marie Krüeger blir Almi Skånes nya VD

null

Marie Krüeger blir Almi Skånes nya VD. Hon efterträder Anders Norman, som efter nio år lämnar VD-posten.
–Marie Krüeger har en gedigen bakgrund som företagsledare och stor erfarenhet av förändringsarbete. Det är viktigt för Almi idag, säger Almi Skånes ordförande Per Wargéus.
– Jag kan i Almi förena mina passioner för företagande och arbeta med det jag brinner för och har erfarenhet av, säger Marie Krüeger.
Hon kommer att tillträda i början av augusti. Fram till dess är Anna Flodmark tillförordnad VD.

”Vill skapa värde för många i ett större sammanhang”
Marie Krüeger har arbetat i och utvecklat företag i ett flertal branscher allt från klädindustrin, tillverkning, fastigheter, IT, telecom och tjänstesektorn.
– Min styrka är att jag har insikt och kunskap från flera branscher och i företags olika livscykler allt från tillväxt och expansion till rekonstruktion och turn-around. Jag förstår hur olika affärsmodeller fungerar och har arbetat på insidan, säger hon.

Det som lockar med Almi är att kunna utveckla en organisation som ska arbeta med en ny strategi och att skapa värde för många i ett större sammanhang. Hon har under åren arbetat upp ett stort nätverk i regionen och vill gärna i de sammanhangen särskilt betona kvinnors och nysvenskars företagande och hållbarhetsfrågor.

”En framåtriktad ledare”
Almi Skånes ordförande Per Wargéus vill understryka att hon är en god ledare, framåtriktad och snabb i tanken med erfarenhet från både affärsutveckling och finansiering.
– Det behövs när vi ska bidra till Skånes företag med affärsrådgivning och kapital för dem som kan och vill växa. Vi ska helt enkelt se till att etablera Skåne än mer på den svenska näringslivskartan, säger han.

”Almi är en proaktiv aktör”
Anders Norman lämnar nu företaget efter nio år som VD och pekar på att Almi idag är en proaktiv aktör som kan hjälpa företag att nå tillväxt.
– Rådgivarna är duktiga på att förstå entreprenörerna och deras affärsidéer och hur de kan skapa tillväxt i skånskt näringsliv, säger han.

Om Almi
Almi investerar i framtida tillväxt. Vi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet.

För ytterligare information
Per Wargéus, ordförande Almi Skåne, mobil 070 731 89 08
Marie Krüeger, tillträdande VD Almi Skåne, mobil 070 655 12 19
Filippa Freijd, kommunikationsansvarig Almi Skåne, mobil 070 679 39 36

Om Almi

Almi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet.

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.