2017-01-17 21:30Pressmeddelande

Microsoft köper 3D-bolaget Simplygon

null

Microsoft köper Linköpingsbaserade 3D-bolaget Simplygon. Almi Invest, som var första externa investerare i bolaget sedan 2008, säljer i och med detta sitt innehav motsvarande cirka 10 procent av kapital och röster. Grundarna och SEB säljer också sina innehav. Köpeskillingen är inte offentlig.

Simplygon utvecklar en mjukvara för automatisk optimering av 3D-modeller och är idag ledande inom 3D-optimering för spel. Produkten går att integrera med de vanligaste programvarorna som används vid spelutveckling och används för att automatiskt optimera avancerad 3D-grafik.

- Simplygons teknologi kommer att stärka vår position inom 3D och göra det lättare att ta tillvara, skapa och dela 3D-produkter, säger Kudo Tsunoda, Corporate Vice President på Microsoft.

Simplygon blir hädanefter en del av Microsoft, men med fortsatt verksamhet i Linköping.

- Det är mycket glädjande både för Almi Invest och för Linköping att Microsoft köper Simplygon, säger Fredrik Malmström, Investment Manager på Almi Invest. För Almi Invest innebär detta att vi gör en av våra bästa affärer någonsin och för Linköping att Microsoft etablerar sig här.

För ytterligare information kontakta:

Fredrik Malmström, Investment Manager Almi Invest, tel 070-538 51 43,
mail fredrik.malmstrom@almiinvest.se
Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel 076-880 88 10, mail maria.kessling@almiinvest.se

Om Almi Invest

Almi Invest (www.almiinvest.se) är Sveriges mest aktiva investerare i tidiga tillväxtbolag. Investeringar sker i tidiga faser. Vi finns över hela landet genom 8 regionala riskkapitalbolag. Portföljen består idag av ca 400 tillväxtbolag i många olika branscher. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.