2016-10-26 08:00Pressmeddelande

Min mentors erfarenheter och aktiva mentorskap har varit avgörande

null

Igår avslöjades det vilka som vunnit Årets Mentor i Stockholm. Vid en ceremoni på Tessinska Palatset mottog Pia Ståhl utmärkelsen Årets Mentor i kategorin Tillväxtföretag. Till Årets Mentor i kategorin Nya Företag utsågs Pelle Lindberg. – Jag har blivit mer trygg i rollen som ledare i ett växande bolag, säger Pelle Lindbergs adept Robert Hallgren. – Min mentor har lärt mig kommunicera och leda mitt team, säger Pia Ståhls adept Jennyfer Aydogdyeva. 

– Mentorerna har föredömligt följt en mentors viktigaste steg, nämligen lyssnat, coachat och delat med sig av sin kompetens och inte minst sitt kontaktnät, säger Rachel Lahdo Ghareb hos Almi Stockholm Sörmland och Christina Pihl, NyföretagarCentrum Lidingö, som representerar de organisationer, som utser Årets Mentorer i länet. De båda mentorerna är också nominerade till utmärkelsen Årets Mentor i Sverige.

Förändringar som jag kommer ha med hela livet
Årets Mentor i kategorin Tillväxtföretag är Pia Ståhl, med lång erfarenhet inom området kommunikation. – Min mentor har lärt mig kommunicera och leda mitt team. Det har utvecklade mig som person och medfört förändringar som jag kommer att ha med mig hela livet oavsett vilket företag jag jobbar med, säger adepten Jennyfer Aydogdyeva, som driver städbolaget Städfen i Stockholm. – Jag är en driven företagare som kämpar med att bli en bra ledare. Försäljningen har alltid varit bra, men min svårighet har varit personalen. Mina starka sidor är försäljning, organisation och effektivisering. Mina svagheter är kommunikation, ledarskap och människor. Idag mår jag så mycket bättre, både på jobbet och på fritiden, säger Jennyfer Aydogdyeva.

Min mentors erfarenheter och aktiva mentorskap har varit avgörande
Årets Mentor i kategorin Nya företag är Pelle Lindberg, som driver Lidingöföretaget Millerspath, som arbetar med digital strategi, affärsutveckling och digital produktion. – Jag har vågat ta nödvändiga risker och blivit mer trygg i rollen som ledare i ett växande bolag, säger adepten Robert Hallgren, som driver företaget The Generation med kontor både i Stockholm och Åre. Min mentors erfarenheter i kombination med hans aktiva mentorskap har varit avgörande för att vi kunnat dubbla verksamheten, anställa sex personer och ta in några av Sveriges största bolag som kunder under året, säger Robert Hallgren.

Motivering till utmärkelsen Årets Mentor Tillväxtföretag
Mentorn har fått adepten att genomgå en total omvandling när det gäller hennes personlighet. När adepten sökte till mentorsprogrammet var hon en ung kvinna som inte hade tid och ork att göra annat än administrera samt vinna medarbetarnas respekt. Adepten hade starkt behov av att utveckla sig i sin roll som VD och ledare. Under mentorsåret har mentorn lyckats omvandla den unga kaxiga tjejen till en fulländad affärsmässig kvinna med en struktur och röd tråd som genomsyrar företaget. Det här har i sin tur lett till att företaget ökat sin omsättning från 6 miljoner till 10 miljoner samt ökat antal anställda från 30 till 40.

Motivering till utmärkelsen Årets Mentor Nya Företag
Pelle Lindberg har utsetts till Årets Mentor Nya Företag för att med gedigen erfarenhet tillsammans med stöttning hjälpt adepten att våga ta stora och viktiga beslut men också bli tryggare i rollen som företagare och ledare. Med hjälp av hans erfarenhet av strategi har the Generation dubblat sin omsättning, anställt sex personer och lyckats ta in några av Sveriges största bolag som kunder.

Prisutdelningarna
Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor i Sverige sker under mässan Starta Eget i Älvsjö den 11 november.

Om mentorprogrammen
Utmärkelsen delas ut av Almi Företagspartner och NyföretagarCentrum Sverige, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för blivande och befintliga företagare. Almi vänder sig till tillväxtföretag och NyföretagarCentrum till nya företag, som är i uppstartsfas. Genom Almi och NyföretagarCentrum får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas mellan 1500-2000 mentorpar i de två mentorprogrammen.

Mer information, kontakta:
Rachel Lahdo Ghareb, Almi Företagspartner Stockholm Sörmland, mobil 070 516 76 70
Pia Ståhl, Årets Mentor Tillväxtföretag, mobil 070 222 72 71
Christina Pihl, NyföretagarCentrum Lidingö mobil 070- 59 83 484
Pelle Lindberg, Årets Mentor Nya företag, mobil 070 571 74 42

Om Almi

Almi erbjuder lån, riskkapital och rådgivning i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.