2017-02-03 06:00Pressmeddelande

Missa inte konferensen i Nyköping med fokus på nyanlända entreprenörer

null

Nu avrundas projektet Företagsaccelerator för nyanlända entreprenörer med en halvdagskonferens där deltagarna bland annat kommer att pitcha sina affärsidéer. För dig som vill delta är sista dagen att anmäla sig den 10 februari.
– Deltagarna har sagt att de fått nya ovärderliga kunskaper om det svenska samhället och näringslivet under den här utbildningen, säger Thomas Orrung, kontorschef på Almi företagspartner Stockholm Sörmland.

Under knappt tre månader har en grupp nyanlända entreprenörer träffats vid 16 utbildningstillfällen á tre timmar och bland annat gått igenom ämnen som ekonomi, interkulturell kommunikation och juridik. Utöver det har deltagarna också fått individuell coachning och praktisk hjälp med att utveckla sina affärsidéer, samtidigt som de gjort studiebesök på relevanta näringslivsorganisationer och genomfört en nätverksträff med lokala företagare.
– Projektet har gått mycket bra. Deltagarna har jobbat med sina affärsidéer och skapat affärsmodeller, budgetar, marknadsanalyser och affärsplaner. Vi har en deltagare som har sökt lån hos Almi och ska registrera sitt bolag. Tre deltagare letar lokal till sina företag och en kommer att starta ett kooperativ, säger Scarlett Roa, projektledare på Bright Red, som tagit fram arbetsmodellen för Företagsacceleratorn.

Pilotprojektet har finansierats av Tillväxtverket och för Almi Företagspartner Stockholm Sörmland kändes det självklart att vara med som projektägare.
– Vi tror att kunskapsöverföring inte enbart handlar om överföring av faktakunskap. I lika hög grad handlar det om förståelse och kulturell utbildning. Hur vi tänker på företagande i Sverige och varför vi agerar på ett visst sätt, säger Thomas Orrung.

Nu är det bara själva finalen av projektet kvar. En konferens där lärdomar från projektet ska presenteras, deltagarna ska pitcha sina företagsidéer och ta emot diplom. Konferensen öppnas av landshövdingen Liselott Hagberg och vänder sig särskilt till dig som jobbar inom politiken eller näringslivet, arbetar på myndighet eller annan kommunal/regional verksamhet och till dig som jobbar med innovation, finansiering eller social hållbarhet.
– Vi har nu en beprövad arbetsmodell som gett mersmak. Vi undersöker om det finns möjlighet för en fortsättning för det här projektet, säger Scarlett Roa.

Läs mer och anmäl dig här: https://goo.gl/3AjX0k

Om Almi

Almi erbjuder lån, riskkapital och rådgivning i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.