2015-03-26 19:44Pressmeddelande

MYoroface vinner Almi Pitch och 100 000 kronor

null

MYoroface vinner Almi Pitch och kammade hem priset på 100 000 kronor. Priset delades ut på Åre Kapitalmarknadsdagar av Almi Invests nya vd Mikael Karlsson. Utifrån ett 60-tal nominerade bolag från hela Sverige valdes 20 tidiga startups ut att pitcha för en kunnig och kapitalstark investerarpanel.

De 20 tävlande bolagen pitchade inför en erfaren investerarpanel från SEB Venture Capital, Wellington Partners, Spintop Ventures, eEquity, Almi Invest, Entreprenörinvest Sverige, Inlandsinnovation, Novargus, Ratos och Dohi Ventures. Nio bolag valdes därefter ut att gå till semifinal och av dessa gick tre innovativa bolag vidare till pitchfinal. Investerarpanelen hade till uppgift att ge värdefull återkoppling på bolagens pitchar och bedömde både affärsidéns potential, unikitet och bolagets möjligheter att helt förändra sin bransch eller skapa nya marknader.

Pitchfinalen

Kampen i pitchfinalen stod mellan bolagen Aqwary, Myoroface, LEX247. Första pitchande bolaget i finalen var Aqwary. De har utvecklat en smart konsol för nätverkskommunikation under vattnet mellan dykare. Tekniken möjliggör att få information om t ex hur mycket luft dykaren har kvar och var i vattnet dykaren befinner sig. Tekniken bygger på ultraljud och stödjer upp till 70 dykare inom 100 meter. De har mött en stark efterfrågan från dykcenter över hela världen. Nästa bolag upp på scenen var Myoroface. Bolaget har utvecklat IQoro, ett träningshjälpmedel som revolutionerar behandlingen för människor med sväljsvårigheter, snarkare och personer som diagnostiseras med sömnapné. Bara i Sverige finns 4,5 miljoner människor som kan bli hjälpta av IQoro. Behandlingsmetoden bygger på svensk evidensbaserad forskning av Mary Hägg, medicine doktor och specialist i orofacial medicin. Sist upp på scenen var LEX247. Bolaget har utvecklat en global molntjänst för advokatbyråer, revision och managementkonsulter och rullar inom kort ut tjänsten hos en global advokatbyrå.

Vinnare

På bara 5 månader har MYoroface lyckats omsätta 1,15 MSEK. Bolaget är ett av Almi Invests portföljbolag och siktar nu på att omsätta 6,8 MSEK innan året är slut. MYoroface lyckades få ca 60 % av rösterna när publiken röstade och därmed avgjorde vilket av de tre finalbolagen som vann Almi Pitch:

  • Vi hade siktet på att ta hem vinsten från start. Det var hård konkurrens idag med många intressanta affärsidéer. Pengarna kommer att användas till att vässa våra komptenser inom offentliga upphandlingar. Vår produkt finns idag inom 7 Landsting och målet är att innan Q2 2016 att nå ut till alla Landsting. Vi vill också etablera vår produkt inom Apotekskedjorna, säger Ylvali Gerling, vd på MYoroface.

Fångade investerarnas intresse:

  • Vi har vidgat vårt kontaktnät till nya investerare på Almi Pitch och söker nu 5 MSEK för att expandera vår verksamhet i Norden med egna säljare, säger Ylvali Gerling, vd på MYoroface. 

För ytterligare information kontakta:

Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel +46 76-880 88 10 maria.kessling@almi.se

Ylvali Gerling, vd Myoroface AB, tel +46 70 344 56 65 ylvali@myoroface.com

Information om MYoroface AB:
MYoroface AB grundades 2012 i Hudiksvall och är ett inkubatorbolag till Gävleborgs inkubatorn Movexum samt Uminova Innovation i Umeå. MYoroface har utvecklat och säljer IQoro, ett träningshjälpmedel och metod för att behandla bland annat sväljsvårigheter och snarkning genom att träna upp invärtesmuskulaturen från mun ner till magsäck via matstrupe och de övre luftvägarna. IQoro bygger på forskning utförd av Med. dr, tandläkare och specialist i orofacial medicin Mary Hägg i samarbete med Uppsala och Umeå Universitetssjukhus sedan 1994. www.myoroface.com

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i unga tillväxtbolag. Vi skapar, med kompetens, kapital och nätverk möjligheter för bolag att växa. Investeringar sker i tidiga faser. Vi finns över hela landet med regional kunskap och ett internationellt perspektiv. Portföljen består idag av ca 400 tillväxtbolag i många olika branscher. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB. www.almiinvest.se


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.