2017-06-26 08:00Pressmeddelande

Nominera till entreprenörsutmärkelsen Årets Nybyggare

null

Ta chansen och nominera kandidater till entreprenörsutmärkelsen Årets Nybyggare i Stockholms län 2017! Nominera senast 31 juli. 

För att uppmärksamma invandrarföretagande initierades priset Årets Nybyggare 1999 av stiftelsen IFS. Sedan år 2000 står Hans Majestät Konungen Carl XVI Gustav som prisets beskyddare på riksnivån.

Priserna delas ut årligen, först i varje region och sen med en nationell final på det Kungliga Slottet med Hans Majestät Konungen. Syftet med priset är att inspirera genom att lyfta fram framgångsrika entreprenörer med utländsk bakgrund.

Det regionala priset delas ut i samarbete med Almi, SEB och Länsstyrelsen med syfte till att uppmärksamma duktiga företagare. Dessa individer är med och skapar tillväxt i näringslivet med nya innovativa företag. Priserna är också ett sätt att inspirera andra entreprenörer.

Priset delas ut i två olika kategorier:

Nybyggarpriset

Delas ut till en företagare med utländsk bakgrund som under en kort tid i Sverige och med begränsade resurser samt genom hårt och målmedvetet arbete har nått framgång i sitt företagande.

Pionjärspriset

Delas ut till en person med utländsk bakgrund som bott i Sverige under en längre tid och som genom hårt arbete har lyckats skapa ett tillväxtföretag som står för nytänkande i sin bransch.

Så passa på att nominera den DU tycker är årets värdige kandidat genom att maila personens och företagets namn tillsammans med din motivering till: ifs.stockholm@almi.se

Vi vill ha din nominering senast 31 juli 2017

Nyfiken på förra årets vinnare? Läs här: https://goo.gl/sHLktS

Om Almi

Almi erbjuder lån, riskkapital och rådgivning i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.