2014-12-08 15:24Pressmeddelande

Nordfönster bäst i Västernorrland på tillväxt

null

Företaget Nordfönster i Örnsköldsvik växer snabbast i Västernorrland, enligt Tillväxtligan som presenterats av Almi Företagspartner Mitt vid ett event på Hotell Höga Kusten i dag.

– Vi har lyckats med dupliceringseffekten, nöjda kunder ger ringar på vattnet, säger ägarna Daniel och Veronica Näslund.

När Daniel Näslund startade sin firma inom byggbranschen år 2000 så hade han inga planer på att bli en snabbväxande specialist på fönster. Men när han fick med sin fru Veronica Näslund in i företaget så valde de att slå in på det spåret.

Daniel ansvarar för de större projekten som exempelvis fönsterbyten i bostadsområden och Veronica ansvarar för privatkunderna.

– Vi har haft en bra trend i flera år nu. När vi kommit in och gjort bra ifrån oss i stora projekt så har det gett ringar på vattnet. Och självklart har vi vår personal att tacka för den här utvecklingen, säger Daniel Näslund.

Att byta fönster åt stora aktörer inom fastighetsbranschen som till exempel HSB, Riksbyggen, Lerstenen och Norrporten betyder större volymer och gott rykte när det går bra.

– När vi monterar våra fönsterlösningar i ett stort bostadsområde ser vi till helheten. Med det menar jag att det är enormt viktigt att vår personal jobbar med omtanke om både beställaren och de boende. Och jag vet att vi är duktiga på den biten. Det gör att vi blir rekommenderade till andra i branschen, fortsätter Daniel Näslund.

Det är just detta som företaget kallar dupliceringseffekten, nöjda kunder ger nya kunder, en god cirkel som alla företag drömmer om.

Nordfönster har i dag 13 anställda, omsatte 28,7 miljoner kronor räkenskapsåret 2013 och hade en vinst på lite drygt en miljon kronor. Jämfört med året innan så var tillväxten 122 procent.

Ett annat företag i Västernorrland som går bra är Norrlands Industriservice i Junsele. Målerifirman har många uppdrag inom kraftverksindustrin där stora renoveringsprojekt är vanliga.

– Vi är inne i en positiv spiral. Men det är viktigt för oss att växa på ett klokt sätt. Vi tar inte på oss mer jobb än att vi klarar att hålla våra höga krav på kvalitet och service till kunderna, säger delägaren Per-Erik Jacobsson.

  • Mer information
  • Daniel Näslund, Nordfönster AB, tel 0660-18003
  • Per-Erik Jacobsson, Norrlands Industriservice i Junsele AB, tel 0621-10615
  • Eva Högdahl, VD, Almi Företagspartner Mitt AB, tel 070-576-77 22


Tillväxtligan är ett årligt återkommande event arrangerat av Almi Företagspartner Mitt. I år hölls presentation och prisutdelning på Hotell Höga Kusten. Syftet med listan är att lyfta fram framgångsrika företag som haft förmågan att växa kraftigt och visat på ett modigt entreprenörskap som kan vara en inspirationskälla för andra företag i regionen.


Här är hela Tillväxtligan för Västernorrland 2014:

Plats Företag Kommun Omsättningsökning
1 Nordfönster AB Örnsköldsvik 122 %
2 Jimmy Hallberg Åkeri AB Sundsvall 112 %
3 Artboard AB Timrå 80 %
4 Essen Bygg AB Sundsvall 74 %
5 Rönningås Skog AB Ånge 67 %
6 Norrlands Industriservice i Junsele AB Sollefteå 66 %
7 Ottos El & Montage AB Sundsvall 63 %
8 Timrå Automation & Industriservice, Tais AB Timrå 63 %
9 Båtcharter i Sundsvall AB Sundsvall 54 %
10 Inspectera Mitt AB Sundsvall 53 %


Om Tillväxtligan
En gång om året publicerar Almi listan med de 10 snabbast växande företagen i länet.  Företagen ska ha minst 5 anställda, minst 5 mkr i omsättning och visa ett positivt resultat, sunda finanser samt att tillväxten ska ha skett organiskt.  I samband med publiceringen av listan utses det mest snabbväxande företaget i länet till vinnare av årets Tillväxtliga.

Syftet med listan är att lyfta fram framgångsrika företag som haft förmågan att växa kraftigt och visat på ett modigt entreprenörskap som kan vara en inspirationskälla för andra företag i regionen.

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.