2013-06-17 16:23Pressmeddelande

Norrbottens främsta uppfinnare 2013

INBJUDAN TILL PRESSKONFERENS
SKAPA 2013 – PRESENTATION AV NORRBOTTENS REPRESENTANT TILL SKAPA 2013

Prisutdelning sker, måndagen den 24 juni kl. 10.00 på Almi Företagspartner Nord, Stationsgatan 36 i Luleå.

Almi Företagspartner Nord har, tillsammans med Idéakuten samt Idérika kvinnor Norrbotten, varit handläggare och utsett den som ska representera Norrbotten i Sveriges mest prestigefyllda uppfinnartävling, nämligen Stiftelsen SKAPAs utvecklingsstipendium. 600 000 kr fördelas på maximalt tre nationella vinnare i en riks-final i samband med mässan ”Eget Företag” i Stockholm den 3 oktober. Detta sker vid SKAPA Innovationsgala samma kväll i närvaro av prins Daniel.

Almi Företagspartner Nord delar ut ett stipendium till den bästa innovationen i Norrbotten, ett stipendium att användas till mässdeltagande eller annan marknadsaktivitet.

SKAPA-stipendiet har delats ut i över ett kvarts sekel, sedan 1986. Det är Sveriges största utvecklingsstipendium för uppfinnare. Totalt delas 1 470 000 kronor ut. Pristagare blir den eller de som gjort de mest förtjänstfulla insatserna när det gäller nyskapande och kreativitet som leder till kommersiella möjligheter inom det tekniska och industriella området.

Prisutdelare är Norrbottens landshövding Sven-Erik Österberg.

Almi Företagspartner Nords beslut beträffande nominerad innovatör, att vara Norrbottens representant till Stiftelsen SKAPAs innovationspris:
Ett stipendium på 20 000 kr och nominering till Norrbottens deltagare i SKAPA 2013 tilldelas;

Pristagaren offentliggörs på måndag den 24 juni kl. 10 i samband med presskonferens. Om pristagarens verksamhetsområde kan sägas:

Över en miljon stickskador inträffar årligen inom sjukvården i Europa. Enbart i Sverige inträffar mellan 5 000 och 10 000 skador per år.

Idag finns miljoner diabetespatienter världen över som dagligen behöver injicera sig med insulin. Många behöver assistans av vårdpersonal och stickskador i samband med detta har länge varit ett
uppmärksammat problem.

Denna innovation har en central roll vid injektioner inom vården. En huvudfunktion är att förhindra stickskador. Denna innovation ökar säkerheten för vårdpersonal samt besparar vårdsektorn de kostnader som uppstår då stick-skadadpersonal ska kontrolleras för blodsmitta.

Innovatörens lösning kan enkelt implementeras samt uppfyller det nya EU-direktiv som kräver en säkerhetsmekanism för injektioner inom vården. Innovationen spås en mycket god framtid.

För mer information, kontakta Innovationsrådgivare Agneta Löf, Almi Företagspartner Nord,
tel. 0920-379 29

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.