2012-10-01 22:53Pressmeddelande

Norrbottens Monica Äijä Lenndin utsedd till Årets Mentorer i Sverige 2012

Nu har Årets Mentorer i Sverige tillkännagetts. För befintliga företagare blev det Monica Äijä Lenndin på Centek vid Luleå Tekniska Universitet i Norrbotten. Hon är sedan tidigare årets mentor i Norrbotten.
- Det är ingen slump att den här utmärkelsen går till en mentor i Norrbotten. Våra mentorprogram har fått ett mycket positivt resultat. Inte minst har det påverkat överlevnadsgraden både hos befintliga och nystartade företag, säger Sten-Anders Gustafsson, VD Almi Nord.

- Jag har förstått att adepterna i Norrbotten är mycket nöjda med mentorernas insatser, det har även framgått i samband med våra nätverksträffar, säger Marlene Hagenrud, som är projektledare för mentorprogrammet hos Almi Nord.

Fördomsfri och öppen för olika åsikter
Monica Äijä Lenndin har får utmärkelsen för sin utomordentliga insats som ideell mentor för adepten Anita Gebhard och hennes företag Lapland Lodge. Monica Äijä Lenndin var precis den mentor som adepten sökte och behövde det vill säga en person som är fördomsfri, öppen för olika åsikter och alltid ger ett ärligt svar står det i den nationella motiveringen. Hon kommer att motta sitt pris som Årets Mentor för befintliga företag den 22 oktober i samband med ESBRIs Estradföreläsningar i Stockholm.

Mer information, kontakta: Marlene Hagenrud, projektledare för mentorprogrammet hos Almi Nord, Tel 0920-379 25, mobil: 070-699 79 25, marlene.hagenrud@almi.se

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.