2016-04-07 19:18Pressmeddelande

NoseOption vinner Almi Pitch och 100 000 kr

null

NoseOption med produkten Nosa vinner Almi Pitch och kammar hem priset på 100 000 kronor. Priset delades ut på Åre Kapitalmarknadsdagar av Almi Invests vd Mikael Karlsson. Utifrån ett 100-tal nominerade bolag från hela Sverige valdes 18 tidiga startups ut att pitcha för en kunnig och kapitalstark investerarpanel.

De 18 tävlande bolagen pitchade inför en erfaren investerarpanel från eEquity, Almi Invest, Ratos, Dohi Venture, GU Ventures, Viktor & Viktor, Carl Silbersky, Eko Nord Invest, Per Spångberg och The Springfield Project.

– Pitchbolagen borde skryta mer, men kvaliteten på bolagen i årets Almi Pitch är outstanding, säger Carl Silbersky, affärsängel och deltagare i investerarpanelen.

Nio bolag valdes därefter ut att gå till semifinal och av dessa gick tre innovativa bolag vidare till pitchfinal. Investerarpanelen hade till uppgift att ge värdefull återkoppling på bolagens pitchar och bedömde både affärsidéns potential, unikitet och bolagets möjligheter att helt förändra sin bransch eller skapa nya marknader.

Pitchfinalen

Kampen i pitchfinalen stod mellan bolagen Klira, Nose Option, Brain Stimulation.

Första pitchande bolaget i finalen var NoseOption som erbjuder världens första diskreta nässkydd mot dålig lukt. Kunderna är sjukhus, äldrevård, hemtjänst, ambulans, polis, industri och privatpersoner och näsprodukten tar bort dålig lukt för den enskilde individen. Bolaget lanserade världens första diskreta luktskydd - NOSA, på den svenska marknaden för mindre än ett år sedan och har sedan dess vuxit snabbt.

Därefter fick publiken lyssna till Klira som är Sveriges första tjänst för att samla och förhandla inkassoskulder. Inkassobolagen får via Klira en "mjukare" kontakt med gäldenären som genererar fler avslut och större intäkter. Gäldenärerna får månatliga uppdateringar av skulder och statistik, lättförståeliga diagram och översikt, nya erbjudanden från inkasso, uppföljning vid slutförda betalplaner och rådgivning med chat. Kliras kunder är inkassobolag och gäldenärer, initialt i Sverige.

Och avslutningsvis pitchade Brain Stimulation om hur de utvecklat behandlingsmetoden RehAtt, en stimulerande intensivträning för den som drabbats av neglect, en allvarlig uppmärksamhetsstörning, vanlig vid stroke. Genom att kombinera Virtual Reality med robotik och en genomtänkt speldesign som vilar på neurovetenskaplig grund ser man förbättrad uppmärksamhet redan efter 15 timmars träning. RehAtt används och utvärderas på åtta ledande strokerehabiliteringskliniker i Europa och USA.

Vinnare

På mindre än ett år har produkten NoseOption tagit sig in på den svenska marknaden och bolaget siktar på att inom fem år vara etablerad både på konsumentmarknaden och inom vården i hela norden och förhoppningsvis även påbörjat etableringen i Europa

NoseOption med produkten Nosa lyckades få ca 50 % av rösterna när publiken röstade och därmed avgjorde vilket av de tre finalbolagen som vann Almi Pitch:

– Det känns fantastiskt kul. Det var målsättningen men kanske lite otippat. Varför vi vann tror jag delvis beror på mycket övning men också på bra feedback från investerarna under morgonen som gjorde att jag hann anpassa presentationen inför finalen, säger Adrian Liljefors, NoseOption.

Nose Option gör inom kort en nyemission på fyra miljoner kronor vilken idag är fulltecknad. De öppnar dock upp för eventuell överteckning om tillräckligt intressanta investerare visar intresse. De 100 000 kronor som vinsten i Almi Pitch innebär vet Adrian vad han ska använda det till.

– Vi behöver investera i en ny förpackningsmaskin då vi slagit i vårt produktionstak. Nästa stora steg är att jag på onsdag nästa vecka ska lansera produkten Nosa i Danmark. Sedan i juni ska vi lansera produkten på Apotek i Sverige vilket ska bli väldigt roligt, säger Adrian Liljeros

För ytterligare information kontakta:

Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel +46 76-880 88 10

maria.kessling@almiinvest.se

Adrian Liljefors, vd Nose Option tel. + 46 70-228 22 46 adrian.liljefors@nosaplugs.com

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i tidiga tillväxtbolag. Vi finns i hela landet via åtta regionala riskkapitalbolag. Portföljen består idag av ca 400 tillväxtbolag i många olika branscher. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB.www.almiinvest.se


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.