2017-12-11 07:20Pressmeddelande

NY INNOVATIONSALLIANS ÖKAR ANTALET AFFÄRSIDÈER I REGIONEN

null

- Vi vet sedan länge att det är viktigt att komma in tidigt med stöd till innovatörer och nu får vi den möjligheten, det känns fantastiskt! Vårt samarbete kommer ha en stor betydelse för antalet nya företag som skapas i regionen, säger Sofia Gullholm, områdesansvarig för Västerbotten på LTU Business AB.

Norra Sverige är redan i dag en av EU:s ledande innovationsregioner. Projektet ska stärka den positionen ytterligare genom att erbjuda ett kostnadsfritt och konfidentiellt innovationsstöd till alla privatpersoner med idéer i ett tidigt skede i Västerbotten och Norrbotten. Det första året ska specialisterna i projektet identifiera 152 affärsidéer. Varje idé får möjlighet att motta verifieringsaktiviteter till ett värde av 50 000 kronor, så att innovatören tidseffektivt kan göra en bedömning av sin ides värde och marknadspotential.

- Båda våra företag har lång erfarenhet och välutvecklade processer för att stödja tidiga idéers väg mot kommersiell verklighet. Vi ser fram emot att få möta en rik mångfald av idéer från hela samhället. Vårt mål är att vår rådgivning på ett tidseffektivt sätt ska hjälpa idébäraren att gå från en idé till att bekräfta marknadspotential. säger Malin Nilsson Correia, Rådgivningsansvarig Norrbotten på Almi.

Projektet finansieras av Vinnova, den svenska innovationsmyndigheten och kommer att ha en nära samverkan med övriga organisationer inom innovation- och entreprenörs stödjande verksamheter.

För mer frågor och information:

Sofia Gullholm, områdesansvarig för VästerbottenLTU Business AB
070 244 00 05

Malin Nilsson Correia, Rådgivningsansvarig Norrbotten
Almi Företagspartner Nord,
072 2137924


LTU Business AB är norra Sveriges största affärsutvecklingsbolag. Vi inriktar oss på innovationsledning, strategisk affärsutveckling och vidareutbildning för företag och organisationer i hela regionen.

Almi ökar möjligheterna till framgång och tillväxt. Vi erbjuder marknadskompletterande lån, riskkapital och affärsutveckling för företag som vill växa. Almi Företagspartner Nord är verksamma i Norr- och Västerbotten genom kontor i Luleå, Skellefteå och Umeå.

Om Almi

Almi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet.

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.