2015-02-20 08:16Pressmeddelande

Ny marknadsplats: Låna ut dina prylar och tjäna en slant

null

Behöver du någon pryl tillfälligt så ska du låna den. Inte äga eller köpa nytt. Nu är det delningsekonomi som gäller. Bilpooler, Blocket, Airbnb och eBay har banat vägen för detta nya konsumentbeteende. Tjänsten Delbar.se har skapat en marknadsplats som ger människor access till andras prylar och dessutom kan ägarna själva tjäna en slant. Almi Invest har beslutat att investera i företaget.

I våra garage ligger prylar värda miljardbelopp. Trots det kanske de bara används någon gång per år. Företaget Delbar.se har skapat en marknadsplats där vänner, bekanta och personer inom etablerade lokala och sociala nätverk kan låna/hyra prylar av varandra. Delbar erbjuder en enkel och trygg on-demand-lösning för båda parter som omfattar försäkring, regelverk och betalning. Målet är att bygga den största tjänsten för delningsekonomin inom sin kategori.

– Med Delbar.se vill jag bygga en ledande marknadsplats som gör det lätt för människor att få tillgång till de produkter och tjänster de behöver, utan att behöva köpa dem. Vi har upplevt ett mycket stort intresse från olika typer av investeringsbolag, och är jätteglada att vi nu kunde investera tillsammans med Almi Invest. Tillsammans ska vi göra vårt bästa för att ta första steget mot en ledande tjänst i vår nisch, säger Niklas Jansson, medgrundare och vd i Delbar AB.

Att låna – blir aldrig omodernt

Att hjälpa/låna/byta/hyra av varandra tillhör ett av våra äldsta beteenden. Det är naturligt och intuitivt. I konsumtionssamhället anda har vi nästan slutat att låna saker av varandra. Orsakerna kan vara flera. Bland annat att vi är rädda att sakerna ska gå sönder, vi litar inte på varandra, vi vet inte vem som har vad, vi kanske vill undvika att stå i skuld någon annan eller att vi inte ens vågar fråga. En del kanske skäms för att be om ersättning även om vi egentligen skulle vilja. Allt det här gör att många av oss väljer att köpa nytt även om det blir dyrare och tar mer tid. Det är alla dessa hinder som Delbar.se ska undanröja med sin marknadsplats:

– Det här är en affärsidé som ligger helt rätt i tiden. Det finns ett behov av att hitta smarta lösningar som denna. Delbar.se kan bli en resurseffektiv och ett mer miljövänligt alternativ till den slit- och släng kultur som vi hittills vant oss vid, säger Lena Fridlund Forsgren, Investment Manager på Almi Invest.

Serieentreprenör bakom Delbar.se

Niklas Jansson, nu vd för Delbar.se, var en av grundarna bakom det framgångsrika bemanningsföretaget Student Consulting. Efter att ha sålt sin andel där satsar han nu, tillsammans med Almi Invest och ett antal privata investerare, helhjärtat på Delbar.se.

För ytterligare information kontakta:

Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel +46 76-880 88 10 maria.kessling@almi.se

Lena Fridlund Forsgren, Investment Manager Almi Invest +46 70-588 67 49 lena.fridlund.forsgren@almi.se

Niklas Jansson, VD, Delbar AB +46 70-382 66 00 niklas.jansson@delbar.se

Om Almi Invest

Almi Invest investerar i bolag med stor tillväxtpotential. Vi skapar, med kompetens, kapital och nätverk möjligheter för bolag att växa. Investeringar sker från såddfas till expansionsfas. Vi finns över hela landet med regional kunskap och ett internationellt perspektiv. Portföljen består idag av 350 tillväxtbolag i många olika branscher. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.