2014-10-01 09:40Pressmeddelande

Ny molntjänst skapar snabb och enkel dialog mellan företag och kund

null

46elks affärside är att erbjuda sina kunder en molntjänst inom automatiserad telekom. Målgruppen är utvecklare som nu på enkelt webbspråk kan börja använda sms och telefoni i sina applikationer. Almi Invest har investerat i företaget som har sitt säte i Uppsala.

Utskick av information via sms från leverantörer, tandläkaren m fl. är något vi på kort tid blivit
alltmer vana vid. Däremot är tvåvägs sms, samtal respektive mms ännu inte lika etablerat i Sverige. Men allt fler företag ser ett ökat behov av att snabbt och enkelt kunna kommunicera med sina kunder via telekom. Det kan vara företag i en rad olika branscher och storlekar som på ett effektivt och kostnadseffektivt sätt vill utnyttja telekommunikationstjänster för de mest skilda syften. Allt från att sända ut bekräftelse om hotell-, flyg eller bordsbokningar till dialog avseende arbetsschemaläggning, till information om öppning av en vägbom. 46elks har utvecklat en fullservice molntjänst som kan erbjuda kunderna alla dessa möjligheter. Företagets lösning är unik och de är ensamma i Europa om att kunna erbjuda en så pass komplett plattform med dessa tjänster som på fackspråk kallas, A2P (application to person).

– Bolaget har förutom en bra produkt också ett kompetent grundteam. Vi blev imponerade över hur ett så litet team snabbt lyckats bygga ett utvecklarcommunity med hundratals utvecklare bara i Sverige. Att detta community redan börjat övergå i faktiska användningsområden på såväl ledande startsups som etablerade banker gör det hela än mer spännande. Vi är övertygande om att traditionellt tung telekominfrastruktur används av vem som helst i molnet framöver, precis som lagring flyttat från dyr hårdvara till molnet, säger Åsa Otterlund, Investment Manager Almi Invest.

Almi Invest har investerat i bolaget tillsammans med privata investerare.

– Den här investeringen ger oss ytterligare kapital, nätverk och kompetens för att snabba på vår tillväxt i Sverige men också möjlighet att ta tjänsten till nya marknader, säger Johannes Lundberg, VD på 46elks AB.

Kostnadseffektiv dialog
Att använda A2P - telekommunikationstjänster är inte bara snabbt och enkelt utan också ett kostnadseffektivt sätt att föra en dialog med sina kunder och/eller medarbetare m fl. Marknadspotentialen bedöms vara globalt stor och bred. Utvecklingen av 46elks molntjänst följer ett tydligt trendbrott inom området A2P. Hittills har enskilda konsulter anlitats för att utveckla skräddarsydda lösningar för varje specifikt företag. Nu erbjuder istället aktörer via molntjänster/API serviceplattformar ett standardiserat utbud av telekommunikationstjänster. 46elks kostnadseffektiva molntjänst är ett tydligt exempel på denna nya trend.

För ytterligare information kontakta:
Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel +46 76-880 88 10 maria.kessling@almi.se
Åsa Otterlund, Investment Manager Almi Invest tel + 46 70-299 15 50 asa.otterlund@almi.se
Johannes Lundberg, vd 46elks tel +46 70-450 84 49 johannesl@46elks.com

Almi Invest investerar i bolag med stor tillväxtpotential. Vi skapar, med kompetens, kapital och nätverk möjligheter för bolag att växa. Investeringar sker från såddfas till expansionsfas. Vi finns över hela landet med regional kunskap och ett internationellt perspektiv. Portföljen består idag av 350 tillväxtbolag i många olika branscher. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB.

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.