2013-05-14 13:23Pressmeddelande

Ny styrelseordförande i Almi Företagspartner Värmland AB

null

Vid Almi Företagspartners årsstämma den 14 maj valdes Helene Rinstad till ny ordförande. Det är första gången som en kvinna valts som ordförande i Almi Värmlands styrelse. Helene arbetar för närvarande med ett internationellt infrastrukturuppdrag i Norge och kommer den 1 juni att tillträda tjänsten som vd på Karlstads Elnät. Under drygt åtta år var hon vd för LBC Frakt i Värmland och dessförinnan innehade hon flera vd-poster inom Telenor-koncernen.

Helene kommer ha god nytta av att ha varit ledamot i Handelkammarens styrelse från 2002 fram till 2011 och dess styrelseordförande från 2008 samt att hon varit ledamot av SEBs lokala styrelse i Karlstad. Hon har god erfarenhet av det värmländska näringslivet, ett flertal olika branscher och av internationellt arbete.

- Det är bra för Almi och för Värmland att få tillbaka en resurs som Helene till Värmland, säger Anna Lundmark Lundbergh, vd för Almi.

- Företag och människor som vågar och vill utvecklas är avgörande för Värmlands framtid. Almis möjlighet att finansiera expansion och satsningar är unik och som ordförande i Almis styrelse får jag möjlighet att vara med och skapa förutsättningar för tillväxt och konkurrenskraft hos de värmländska företagen, säger Helene. Under innevarande år har jag deltagit i programmet Styrelsekraft så jag vet, av egen erfarenhet, att Almis kunderbjudanden är av god kvalitet.

Förutom ordföranden Helene Rinstad ingår följande personer i Almi Värmlands styrelse: Victor Isaksen, Christopher Friis, Tomas Riste, Henrik Lindblom och Pia Sahlin-Brunsell.

Om Almi
Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära kunderna med 40 kontor över hela landet.

För mer information kontakta:
Anna Lundmark Lundbergh, tel 0708-14 93 77, anna.lundbergh@almi.se
Helene Rinstad, tel 0705-88 66 30


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.