2010-11-04 11:43Pressmeddelande

Ny vd för Almi Stockholm Sörmland

Monica Åsmyr blir ny vd för Almi Stockholm Sörmland. Monica är idag verksam som biträdande regionschef och stabschef inom region Stockholm i Swedbank. Tidigare har hon jobbat som rörelsechef för Stockholm Syd, Sydväst och Jämtland/Härjedalen. Hon har också ett förflutet som lokalbankschef inom Swedbank.
Monica tillträder sin tjänst som vd för Almi Stockholm Sörmland den 1 februari 2011.

– Jag ser verkligen fram emot att få arbeta i en så spännande organisation som Almi. I mitt arbete på Swedbank har jag ofta kommit i kontakt med Almi och sett vilken betydelse Almi har för många företags framgång och den viktiga roll Almi fyller för att skapa tillväxt och sysselsättning, säger Monica Åsmyr.

Almis uppdrag är att skapa tillväxt och förnyelse i näringslivet genom finansiering i kombination med rådgivning. Målet är att fler innovativa företag startas och utvecklas samt att fler företag ökar sin konkurrenskraft och tillväxt. Almi Stockholm Sörmland är ett av totalt 17 regionala dotterbolag som ingår i Almi-koncernen.

Under 2010 samordnade de regionala Almi-bolagen i Stockholm och Sörmland verksamheterna i ett gemensamt bolag med namnet Almi Företagspartner Stockholm Sörmland AB. Syftet med sammanslagningen är att optimalt utnyttja resurserna för att främja tillväxt och nyföretagande i Stockholm och Sörmland. Under 2009 ökade Almi Stockholms utlåning, från 325 miljoner kronor 2008 till 534 miljoner kronor. Almi Sörmland ökade utlåningen, från 56 miljoner kronor 2008 till 101 miljoner kronor under 2009.

– Monica Åsmyr har stor erfarenhet av kreditverksamhet och företagsutveckling och är en välmeriterad ledare. Hon har de kvalifikationer som krävs för att fortsätta det påbörjade integrationsarbetet och att utveckla verksamheten inom de olika verksamhetsområdena finansering, affärsrådgivning och innovation, säger styrelsens ordförande Birgitta Johansson Hedberg.

Almi Företagspartner Stockholm Sörmland har 60 medarbetare stationerade i Stockholm, Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm.

För mer information
Birgitta Johansson Hedberg, styrelseordförande, 0702 18 02 83
Lars Mårdbrant, kommunikationsdirektör, Almi Företagspartner AB, 070 314 34 34

Almi Företagspartner AB
Almis uppdrag är att skapa tillväxt och förnyelse i näringslivet genom finansiering i kombination med rådgivning. Målet är att fler innovativa idéer kommersialiseras framgångsrikt, att fler livskraftiga företag startas och utvecklas samt att fler företag ökar sin konkurrenskraft och tillväxt. Almi, som ägs av staten tillsammans med regionala ägare, består av moderbolaget och 17 regionala dotterbolag samt riskkapitalverksamheten som bedrivs i dotterbolaget Almi Invest AB.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.