2020-07-31 06:01Pressmeddelande

Ny vd för Almi Väst

Agneta Olsson

Agneta Olsson har utsetts till ny vd för Almi Företagspartner Väst. Agneta är idag rådgivare till ägare i ägarledda företag genom det egna företaget Chair Management. Tidigare har hon arbetat inom Coop, Ridderheims & Falbygdens AB och haft olika roller inom Santa Maria AB. Agneta är även författare till boken: ”Extern VD – så lyckas du.

- Agneta Olsson har ett brett kunskapsområde med en gedigen erfarenhet av ägarledda bolag och av att vara entreprenör. Dessutom har Agneta ett strategisk tänkande samtidigt som fokus är på kunderna och medarbetarna i vardagen. Jag ser fram emot att arbeta med Agneta som vd för Almi Väst, säger Marianne Brismar ordförande Almi Väst.

- Almi har ett uppdrag som verkligen tilltalar mig, att stötta entreprenörer i olika tillväxtfaser. För mig är entreprenörer och ägarledda företaget motorn i svensk ekonomi. Det är i dessa företag de flesta innovationer såväl som arbetstillfällen skapas. Att få möjlighet att bidra med mina erfarenheter i ett större sammanhang och därmed få möjlighet att påverka samhället i stort är oerhört tilltalande. Jag ser verkligen fram emot att få arbeta med alla professionella medarbetare och spännande kunder inom Almi., säger Agneta Olsson.

Agneta tillträder sin tjänst som vd för Almi Väst den 1 januari 2021.

För mer information
Marianne Brismar ordförande Almi Väst, 0705 98 41 24
Lars Mårdbrant, kommunikationsdirektör, Almi, 070-3143434Om Almi

Vi investerar i framtida tillväxt! Almi erbjuder lån, riskkapital och affärsutveckling till företag med tillväxtpotential. Almi Företagspartner AB ägs av staten och är moderbolag i en koncern med 16 regionala dotterbolag och underkoncernen Almi Invest AB. De regionala dotterbolagen ägs till 51 procent av moderbolaget och till 49 procent av regionala ägare och erbjuder lån och affärsutveckling. Almi Invest ägs till 100 procent av moderbolaget och bedriver riskkapitalverksamhet. Almis verksamhet ska utgöra ett komplement till den privata marknaden avseende företags behov av finansiering och affärsutveckling.