2023-10-02 05:30Pressmeddelande

Ny vd för företagsutvecklaren Almi Väst

Christina Gehrke, vd, Almi VästChristina Gehrke, vd Almi Väst

Christina Gehrke tillträder idag som ny vd för Almi Väst. Hon kommer tillföra Almi ytterligare en dimension genom sin gedigna finansiella kompetens kombinerat med lång ledarerfarenhet.

Christina har mångårig erfarenhet från olika roller inom bank och finans och kommer närmast från rollen som Head of Cash Management Specialist inom SEB.

Almi gör skillnad
- Genom åren har jag sett vilken skillnad Almi gör. Att som vd kunna bidra till fortsatt utveckling av vårt erbjudande och till regionens tillväxt är oerhört inspirerande, säger Christina Gehrke.

- I utmanande tider som nu spelar Almi och övriga aktörer i det företagsfrämjande systemet en viktig roll. Jag ser fram emot ett gott samarbete för att skapa goda förutsättningar för västsvenska företagare att växa hållbart och skapa tillväxt och nya arbetstillfällen.

Tryggt ledarskap
En omsorgsfull rekryteringsprocess ligger till grund för styrelsens val av Christina Gehrke som ny vd för Almi Väst.

- Med sitt trygga, inkluderande och affärsmässiga ledarskap kommer Christina att leda Almi Väst mot målen. Almi betyder mycket för små och medelstora företag i regionen och vi hoppas kunna leverera affärsutveckling och finansiering till ännu fler nöjda kunder, säger Lotta Löfgren, styrelseordförande Almi Väst.

- En annan förväntan är god samverkan med systerbolaget Almi Invest Västsverige såväl som med externa samarbetspartners och nätverk.

Tack till tf vd
Marie Krüeger, som varit tf vd för Almi Väst sedan december 2022, återgår nu på heltid till sin roll som vd för Almi Skåne.

- Marie har gjort ett storartat arbete som tf vd, med tryggt ledarskap och en imponerande förmåga att få saker att hända i rätt riktning. Vi kunde inte ha haft en bättre lösning i väntan på att få rätt ordinarie vd på plats i Almi Väst. Det har vi nu, säger Lotta Löfgren.

Christina Gehrke tillträder som vd den 1 oktober 2023.

Kontakt
Christina Gehrke, vd Almi Väst, 072-221 48 84
Lotta Löfgren, styrelseordförande Almi Väst, 072-212 07 01Om Almi

Vi investerar i framtida tillväxt! Almi erbjuder lån, riskkapital och affärsutveckling till små och medelstora företag med tillväxtpotential. Almis verksamhet ska vara ett komplement till den privata marknaden. Almi AB ägs av staten och är moderbolag i en koncern med 16 regionala dotterbolag och underkoncernen Almi Invest AB. Almi Företagspartner Väst ägs till 51 procent av Almi AB. Regionala medägare är Västra Götalandsregionen och Business Region Göteborg AB. Almi Invest ägs till 100 procent av moderbolaget och bedriver riskkapitalverksamhet.


Kontaktperson

Frida Hallström
Kommunikations- och marknadsansvarig
Frida Hallström