2016-03-24 07:46Pressmeddelande

Omikais molntjänst för grafisk industri säkrar investering på 2 Mkr

null

Almi Invest investerar i Västeråsbolaget Omikai tillsammans med en grupp privata investerare med bakgrund från affärssystemsjätten IFS. Bolaget har utvecklat ett branschanpassat affärsystem i molnet för grafisk industri som ger stöd för hela orderflödet. Kapitalet ska användas till första steget i bolagets internationella expansion.

Den grafiska industrin är i stark förvandling driven av kostnadspress. Branschen omsätter idag globalt ca 5 000 miljarder SEK årligen. Genom ett branschanpassat och standardiserat affärssystem i molnet erbjuds en helhetslösning för hela orderflödet i tre delar: E-handel , administration och beslutsstöd. Detta innebär att systemet hanterar försäljning, order, inköp, lager, transporter och fakturering mm. Bland kundgrupperna finns primärt tryckerier och reklambyråer. Med Omikais affärssystem ökar företag inom grafisk industri sin omsättning, lönsamhet och får bättre koll på orderflödet.

- Investeringen ger oss det kapital och kompetens vi behöver för att utöka vår leveranskapacitet och öka investeringstakten i produkt- och tjänsteutveckling. Vi kommer också kunna fokusera på en internationell marknad och fortsätta effektivisera den grafiska industrin globalt, säger Mathias Erlandsson VD Omikai.

- Omikai är ett bolag som drivs av passionerade entreprenörer med en perfekt kombination av kompetens och nytänkande i en konservativ bransch som behöver ett digitalt skifte. Med sin skalbara molntjänst hjälper de kunder med automatiserade processflöden och identifierar vilken typ av produktion och försäljning som är mest effektiv och lönsam. Bolagets system har en stor tillväxtpotential på en global marknad, säger Allan Asp Investment Manager på Almi Invest.

- I en bransch under konstant förändring är Omikai en aktör i den absoluta framkanten och erbjuder nästa generations systemstöd för företag inom grafisk industri. Det kommer allt fler företag att upptäcka, både i Sverige och internationellt, säger Thomas Petersson representant för IFS-gruppen och ny styrelseordförande i Omikai.

För ytterligare information kontakta:

Mathias Erlandsson, VD Omikai, tel. 021-183030, mathias.erlandsson@omikai.com
Allan Asp, Investment Manager Almi Invest, tel. 070-6052302, allan.asp@almiinvest.se
Maria Kessling, Kommunikationschef Almi Invest, tel. 076-808810, maria.kessling@almiinvest.se

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i tidiga tillväxtbolag. Vi skapar, med kompetens, kapital och nätverk möjligheter för bolag att växa. Investeringar sker i tidiga faser. Vi finns över hela landet genom 8 regionala riskkapitalbolag. Portföljen består idag av ca 400 tillväxtbolag i många olika branscher. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.