2012-05-04 10:55Pressmeddelande

Örnsköldsviks 10-i-topp tillväxtföretag

AHAB, A Hedins Hiss & Ställningsmontage AB med en omsättningsökning på 168 % toppar listan på tillväxtföretag i Örnsköldsvik. Andreas Hedin, Vd berättar om att leda ligan;
- Det känns fantastiskt, jätteroligt att få bekräftelse på att vi är på rätt spår i verksamheten.

Andreas fortsätter att förklara vad som speglar omsättningsökningen i verksamheten;
- Efter generationsskiftet för nästan tre år sedan valde vi att fokusera mera på väderskydd än tidigare. Sedan dess har vi haft turen att jobba med bra och återkommande kunder, redan från start och inom bolaget ha otroligt duktiga medarbetare som ställer upp.

Om den fortsatta utvecklingen på marknaden fortsätter Andreas ;
- Det är nu knappt fyra månader kvar till årets bokslut och även om vi troligen inte visar upp samma procentuella ökning så kommer vi att öka omsättningen. Samtidigt ser vi positivt på den vidare utvecklingen i framtiden. .

Eva Högdahl, Vd på Almi Företagspartner Mitt AB, berättar om lanseringen av Tillväxtligan i regionen;
- Vi tror på företagens förmåga att växa och det känns fantastiskt att få lyfta fram och synliggöra företag i området som kan inspirera och visa vägen för andra.

Almis Tillväxtliga med de mest snabbväxande företagen i Örnsköldsvik
Placering, Företag, Ort, Omsättningsökning
1. AHAB Hedins Hiss & Ställningsmontage, Domsjö, 168 %
2. AB Melins Plåtslageri, Husum, 132 %
3. NNSkogstjänst AB, Gideå, 96 %
4. AB P J Jonsson & Söner, Överhörnäs, 69 %
5. Abc-Ställningsmontage AB, Domsjö, 66 %
6. Humanresurs i Örnsköldsvik AB, Örnsköldsvik, 59 %
7. Norrhuggarna AB, Björna, 56 %
8. Norco Plast i Örnsköldsvik AB, Arnäsvall, 48 %
9. Thordab AB, Arnäsvall, 47 %
10. Gidmarks Betong AB, Överhörnäs, 40 %

Mer information
Andreas Hedin, Vd, AHAB A Hedins Hiss & Ställningsmontage, tel- 070-442 90 06
Eva Högdahl, Vd, Almi Företagspartner Mitt AB, tel 070-576-77 22

Om Tillväxtligan
Två gånger om året publicerar Almi listan med de 10 mest snabbväxande företagen i länet. Företagen ska ha mellan 5 och 250 anställda och visa ett positivt resultat. I slutet av året utses det mest snabbväxande företaget i länet till vinnare av årets Tillväxtliga. Syftet är att lyfta fram framgångsrika företag som inspiration för andra företag i regionen.

Om Almi
Almi erbjuder lån, riskkapital och rådgivning i företagandets alla faser ¨från idéer till framgångsrika företag. Visionen är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Det kan gälla en idé om en ny produkt eller tjänst, att starta ett nytt företag eller att utveckla ett befintligt företag. Almi ägs av staten tillsammans medregionala ägare och finns nära kunderna med 40 kontor över hela landet.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.