2015-03-09 08:31Pressmeddelande

Pieces ska erövra världen med egna dataspel

null

Flera svenska dataspelsföretag har lyckats skapa spel som blivit världshits. Det har gett Sverige ett gott renommé som ett världsledande spelutvecklarland. Pieces Interactive från Skövde är ännu ett ungt, svenskt dataspelsföretag på väg uppåt. Nu ska de satsa på sina egna speltitlar. Almi Invest investerar 8 miljoner kronor tillsammans med andra investerare.

Pieces Interactive (Pieces) grundades 2007 och har sin verksamhet i Gothia Science Park i Skövde. Företaget har under åren växt både organiskt och genom uppköp, och är en del i något som har utvecklats till ett Nordiskt spelkluster med Gothia Science Park i centrum. Teamet bakom Pieces har lång erfarenhet från dataspelsutveckling, men huvudsakligen i rollen som inhyrda konsulter åt internationella förläggare. Stegvis har arbetet lett fram till fler, större och mer prestigefyllda uppdrag. Bland annat har de anlitats av Paradox Interactive, en världsledande förläggare för dataspel, i en lång rad av samarbeten och som nu senast utmynnade i att Pieces blev anförtrodda med att utveckla Magicka 2, uppföljaren till deras världshit.

Med den nya investeringen i ryggen kan Pieces delvis lägga om sitt arbete och även lansera egna speltitlar:


– Lite förenklat håller vi på att förvandla vår studio till ett företag. Det är där vi befinner oss just nu. I detta skede är Almi Invests investering central för vår utveckling och som visar att det från investerarhåll finns en tro på oss och vårt företags möjlighet att växa i en extremt konkurrensutsatt bransch. Även om vi nu delvis fokuserar på att utveckla egna speltitlar kommer vi fortfarande erbjuda våra tjänster till internationella förläggare som ser kraften i vårt team, säger David Rosén, vd på Pieces Interactive.

Nu jobbar Pieces för fullt med produktionen av ett eget spel som de planerar att lansera under 2015. Spelet kommer att annonseras inom närliggande framtid. 


Enorm marknad
Pieces utvecklar spel för alla plattformar. Distributionskanalen för deras nya speltitel och ska ske via Steam, en onlinebaserad kanal som säljer mot PC och Mac, samt konsoler för Sony och Microsoft.

– Marknaden för spel är enorm och Pieces har ett väldigt erfaret och starkt team. De har visat att de kan leverera högkvalitativa spel till väletablerade förlag och har därmed en mycket god bas för att utveckla och lansera egna titlar. Vi tror att denna erfarenhet och kompetens kommer att innebära framgångar för Pieces och vi ser detta som en mycket spännande investering, säger Joakim Winggren, fondchef Almi Invest Västsverige.

 
För ytterligare information kontakta:
Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel +46 76-880 88 10 maria.kessling@almi.se
Joakim Winggren, vd och fondchef Almi Invest Västsverige AB +46 70-637 34 37 joakim.winggren@almi.se
David Rosén, vd Pieces Interactive +46 709-411 262 david.rosen@piecesinteractive.se

Om Almi Invest
Almi Invest investerar i bolag med stor tillväxtpotential. Vi skapar, med kompetens, kapital och nätverk möjligheter för bolag att växa. Investeringar sker i tidiga faser. finns över hela landet med regional kunskap och ett internationellt perspektiv. Portföljen består idag av ca 400 tillväxtbolag i många olika branscher. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB. www.almiinvest.se


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.