2017-06-15 09:10Pressmeddelande

Pressinbjudan: Almi utser Årets Mentor 2016

I samband med invigningen av Almi’s nya lokaler på Dragarbrunnsgatan 39, den 15 juni, så delar Almi Företagspartner Uppsalas VD Bengt-Åke Ljudén samt juryordförande Camilla Ahlson ut utmärkelserna Årets Mentor. I de nya lokalerna finns både Almi Företagspartners rådgivning och låneverksamhet samt riskkapitalbolaget Almi Invest under samma tak. Även Business Sweden, som redan delat kontor med Almi finnas på den nya adressen.

Var: Almi, Dragarbrunnsgatan 39, Uppsala
När: Torsdag 15 juni kl 16 tillkännages årets Mentor. 
Invigningsfesten (öppet hus) är mellan kl 14-17 – VÄLKOMNA!

Prisutdelningarna
Vinnaren från Uppsala län går vidare till nationell final.
Den nationella prisutdelningen för Årets Mentor för tillväxtföretag i Sverige sker senare i höst i samband med mässan Starta Eget i Älvsjö.

Om mentorprogrammen
Utmärkelsen Årets Mentor för tillväxtföretag delas ut av Almi Företagspartner, som på uppdrag av Näringsdepartementet driver mentorprogram för tillväxtföretag och nya företag. Genom Almi får en adept under ett år tillgång till en mentor som ställer upp ideellt. Varje år matchas mellan 1.000 -1.500 mentorpar i Almis olika mentorprogram över hela landet.

Mer information, kontakta:
Anna Nordström, Almi Uppsala, Ansvarig Mentorsprogrammet, mobil 073 082 45 72
Ywonne Bölja, Almi Uppsala, Kommunikationsansvarig, mobil 073 080 63 55

Om Almi

Almi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet.

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.