2017-09-29 15:12Pressmeddelande

Pressinbjudan: Året SKAPA-vinnare samt Årets Nybyggare i Jämtland utses

Tisdag den 3 oktober kl. 11.30 på Länsresidenset i Östersund hyllas vinnarna av Årets SKAPA samt Årets Nybyggare. Prisutdelare är Landshövding Jöran Hägglund tillsammans med Almi Företagspartner Mitts rådgivningschef, Martin Hellström.

Almi Företagspartner Mitt har tillsammans med jury utsett vinnaren av SKAPA Utvecklingspris som ska representera Jämtland i Sveriges mest prestigefyllda uppfinnartävling. Stiftelsen SKAPAs nationella utvecklingspris på 500 000 kr fördelas på maximalt tre vinnare i samband med mässan ”Eget Företag” i Stockholm den 9 november.
Pristagare blir den eller de som gjort de mest förtjänstfulla insatserna när det gäller nyskapande och kreativitet som leder till funktionsförbättring, samhällsnytta och användarvänlighet för slutkund.
Ytterligare en utmärkelse, SKAPA Framtidens Innovatör, kommer att delas ut där syftet är att inspirera och ge stöd åt unga innovatörer i åldersspannet 18-29 år så att de kan förverkliga sina idéer. Även här utses en regional representant som går vidare till den nationella finalen.

Priset Årets Nybyggare – Nystart, Jämtland delas ut till en person med utländsk bakgrund som bott i Sverige under en längre tid och som genom hårt arbete har lyckats skapa ett tillväxtföretag, som står för nytänkande i sin bransch.

Årets Nybyggare Jämtland 2017 inom kategorin Nystart utses av representanter från SEB och Almi Företagspartner. Vinnaren kommer sedan att ställas mot andra länsvinnare där slutliga finalister plockas ut och gör upp om titeln Årets Nybyggare 2017.Priset som årligen delas ut av Hans Majestät Kung Carl XVI Gustaf instiftades 1999 av IFS (Internationella Företagarföreningen i Sverige) för att premiera vår tids Nybyggare.

Samtliga vinnare närvarar under prisutdelningen för att berätta om sin produkt/ verksamhet.


Mer info om SKAPA: Mattias Eriksson, Almi Företagspartner Mitt AB, tel 063-57 11 14 http://www.stiftelsenskapa.se/

Info kring Årets Nybyggare Jämtland, kontakta Sven Brückmann affärsrådgivare, Almi Företagspartner Mitt AB, 063-57 11 13 http://aretsnybyggare.se/

Nina Norrbin, kommunikationsansvarig Almi Företagspartner Mitt AB, 070-336 03 26

Om Almi

Almi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet.

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.