2017-09-04 12:35Pressmeddelande

Pressinbjudan: Årets SKAPA-vinnare i Västernorrland utses

null

Vinnarna av SKAPA-priset i Västernorrland utses onsdagen den 6 september kl. 11.00 på Länsresidenset i Härnösand. Prisutdelare är Landshövding Gunnar Holmgren i samverkan med Almi Företagspartners representant, Eva Nordlander - Fund Manager på Almi Invest.

Almi Företagspartner Mitt har tillsammans med jury utsett SKAPA-priset vinnaren som ska representera Västernorrland i Sveriges mest prestigefyllda uppfinnartävling. Stiftelsen SKAPAs nationella utvecklingspris på 500 000 kr fördelas på maximalt tre vinnare i samband med mässan ”Eget Företag” i Stockholm den 9 november.

Pristagare blir den eller de som gjort de mest förtjänstfulla insatserna när det gäller nyskapande och kreativitet som leder till funktionsförbättring, samhällsnytta och användarvänlighet för slutkund.
Ytterligare en utmärkelse, SKAPA Framtidens Innovatör, kommer att delas ut där syftet är att inspirera och ge stöd åt unga innovatörer i åldersspannet 18-29 år så att de kan förverkliga sina idéer. Även här går den regionala representanten vidare till den nationella finalen i Stockholm.

Media är välkommen att delta vid prisutdelningen kl. 11 på residenset i Härnösand. Pressmaterial kommer att finnas på plats och samtliga vinnare närvarar för att berätta om sin verksamhet.

Mer info om programmet: Nina Norrbin, kommunikationsansvarig Almi Företagspartner Mitt AB, tel. 070-336 03 26 http://www.stiftelsenskapa.se/

Om Almi

Almi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet.

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.