2016-09-02 15:21Pressmeddelande

Pressinbjudan: Årets SKAPA-vinnare samt Årets Pionjär i Västernorrland utses

Prisutdelning sker tisdag den 6 september kl. 11.00–12.00 på Länsresidenset i Härnösand. Prisutdelare är Landshövding Gunnar Holmgren i samverkan med Almi Företagspartner Mitts VD, Eva Högdahl.

Almi Företagspartner Mitt har tillsammans med jury utsett vinnaren av SKAPA Utvecklingspris som ska representera Västernorrland i Sveriges mest prestigefyllda uppfinnartävling. Stiftelsen SKAPAs nationella utvecklingspris på 500 000 kr fördelas på maximalt tre vinnare i samband med mässan ”Eget Företag” i Stockholm.

Pristagare blir den eller de som gjort de mest förtjänstfulla insatserna när det gäller nyskapande och kreativitet som leder till funktionsförbättring, samhällsnytta och användarvänlighet för slutkund.

Ytterligare en utmärkelse, SKAPA Framtidens Innovatör, kommer att delas ut där syftet är att inspirera och ge stöd åt unga innovatörer i åldersspannet 18-29 år så att de kan förverkliga sina idéer. Även här utses en regional representant som går vidare till den nationella finalen.

Priset Årets Nybyggare – Pionjär, Västernorrland delas ut till en person med utländsk bakgrund som bott i Sverige under en längre tid och som genom hårt arbete har lyckats skapa ett tillväxtföretag, som står för nytänkande i sin bransch.

Årets Nybyggare-Pionjär Västernorrland utses av representanter från SEB och Almi Företagspartner. Vinnaren kommer sedan att ställas mot andra länsvinnare där slutliga finalister plockas ut och gör upp om titeln Årets Pionjär 2016.

Samtliga vinnare närvarar under prisutdelningen för att berätta om sin verksamhet.

Mer info om programmet: Eva Högdahl, Almi Företagspartner Mitt AB, tel 070-576 77 22
http://www.stiftelsenskapa.se/ http://aretsnybyggare.se/

Om Almi

Almi erbjuder lån, riskkapital och rådgivning i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.