2014-09-08 11:24Pressmeddelande

Pressinbjudan: Årets SKAPA vinnare samt Årets Nybyggare i Västernorrland utses

null

Prisutdelning sker tisdag den 9 september kl. 11.00–11.45 på Länsresidenset i Härnösand. Prisutdelare är Landshövding Bo Källstrand i samverkan med Almi Företagspartner Mitts VD, Eva Högdahl.

Almi Företagspartner Mitt har tillsammans med jury utsett den som ska representera Västernorrland i Sveriges mest prestigefyllda uppfinnartävling. Stiftelsen SKAPAs nationella utvecklingspris på 500 000 kr fördelas på maximalt tre vinnare i samband med mässan ”Eget Företag” i Stockholm den 2 oktober.

Pristagare blir den eller de som gjort de mest förtjänstfulla insatserna när det gäller nyskapande och kreativitet som leder till funktionsförbättring, samhällsnytta och användarvänlighet för slutkund.

Ytterligare en utmärkelse, SKAPA Framtidens Innovatör, kommer att delas ut där syftet är att inspirera och ge stöd åt unga innovatörer i åldersspannet 18-29 år så att de kan förverkliga sina idéer. Även här utses en regional representant som går vidare till den nationella finalen.

I samband med detta kommer även 10 års jubileumet av Västernorrlands Innovationsråd att uppmärksammas.

Priset Årets Nybyggare Västernorrland delas ut till en person med utländsk bakgrund som valt att starta eget företag och med begränsade resurser, genom hårt och målmedvetet arbete, har nått framgång i sitt företagande och därmed också bidragit till tillväxten i landet.

Årets Nybyggare Västernorrland utses av representanter från SEB och Almi Företagspartner. Vinnaren kommer sedan att ställas mot andra länsvinnare där slutliga finalister plockas ut och gör upp om titeln Årets Nybyggare 2014.  Priset som årligen delas ut av Hans Majestät Kung Carl XVI Gustaf instiftades 1999 av IFS (Internationella Företagarföreningen i Sverige) för att premiera vår tids Nybyggare.

Mer info om programmet: Eva Högdahl, Almi Företagspartner Mitt AB, tel 070-576 77 22
http://www.stiftelsenskapa.se/
http://aretsnybyggare.se/


Pressmaterial kommer att finnas på plats och samtliga vinnare närvarar för att berätta om sin verksamhet.

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.