2013-03-28 09:54Pressmeddelande

Pressinbjudan från Almi till världens största hackathon i Lindholmen i Göteborg!

Om drygt tre veckor samlas tusentals kreativa programmerare i 75 städer i 50 länder världen över i ett hackathon för att under 48 timmar koncentrerat utveckla nya mjuk- och hårdvaror för nyttiga och angelägna mobilappar och datortjänster. I Sverige samlas runt 200 programmerare och datorexperter från hela Sverige i gemensamma lokaler i Lindholmen i Göteborg. Anmälningarna är i full gång och platserna är begränsade.

Tidpunkt: 20-21 april
Plats:
Lindholmen i Göteborg
Svensk arrangör:
Almi Innovationsbron
Internationell initiativtagare:
Rymdorganisationen NASA
Kontaktperson:
Mikael von Dorrien, Almi Innovationsbron, mobil: 072-2046226 mikael.vondorrien@almi.se 

Media är välkomna att närvara under de 48 timmar som evenemanget äger rum. Anmälan sker hos Almis kontaktperson Mikael von Dorrien.

Tre av de svenska problemlösningarna kommer att tas ut av en jury och tävla tillsammans med de bästa lösningarna i de andra 50 länderna. – Vi utmanar nu alla programmerare att tillsammans ta fram nya lösningar. Jag är övertygad om att Sverige  kommer att vara bland de främsta. Vi har en kompetens och en kreativ förmåga i landet som skördat framgångar under många år, säger Mikael von Dorrien.

Kan stärka svensk rymdteknologi
Det svenska deltagandet syftar till att främja innovation generellt men också inom rymdteknologi som finns etablerat bland annat i Kiruna, Uppsala och Trollhättan samt med organisationer och företag. Stärkt samarbete mellan dessa aktörer kan bidra till att Sverige har större chans att attrahera internationella satsningar på rymdteknologi.

Kan bli fler high tech start-ups!
Det är den amerikanska rymdorganisationen NASA som tagit initiativet till den världsomspännande satsningen. – Vi vill stimulera att fler start-ups inom high tech kommer igång. Det här är ett både bra och inspirerande sätt. När man släpper loss kreativa människor att lösa gemensamma problem föds nya många gånger helt oväntade lösningar, som annars aldrig skulle kommit till stånd, säger Mikael von Dorrien. 

Kan samla runt 6.000 programmerade världen runt
Förra året samlades i en motsvarande satsning totalt 2.083 människor från 108 organisationer i 17 länder och 25 städer. De tog fram 71 utmaningar och 101 lösningar och fick 3,3 miljoner på 48 timmar. I år omfattar satsningen tre gånger fler länder och människor. Det kommer att bli den största hackathon som gjorts.

Vad handlar det om?
Space Apps Challenge, som detta hackathon officiellt heter är en utmaning för att utveckla lösningar inom områden som robotik, geografisk analys, meteorologi, visualisering, 3D-teknologi, och trådlös kommunikation. Lösningarna kommer att vara offentliga i form av öppen innovation (”open innovation”) och kan användas av vem som helst för att bygga för olika applikationer som kan lösa angelägna globala samhällsproblem.

Här anmäler och registrerar sig de svenska deltagarna:
http://spaceappschallenge.org/location/gothenburg/

Läs mer på:
http://spaceappschallenge.org/

och
http://spaceappschallenge.org/location/gothenburg/

Här är den svenska bloggen:
http://spaceappssweden.tumblr.com/

Följ det som händer på Facebook:
https://www.facebook.com/groups/515638731833610/
 

Följ det som händer på Twitter:
@spaceappsswe #spaceappsswe 

Så här blir man med!
Man bildar ett lag bestående av några personer. Någon eller några i varje lag kan delta på distans, från annan ort i Sverige eller utomlands. Anmäler sig. Samlas på Lindholmen i Göteborg den 20 april. Ser till att hålla sin mailadress är tillgänglig online. Rekommendationen är att åtminstone en person i varje lag kan koda alternativt konstruera elektronik. Deltagandet kommer att vara utan avgift.

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.