2017-12-05 08:53Pressmeddelande

Pressinbjudan: Länets 10 mest snabbväxande företag utses

null

Tillväxtligan 2017 i Västernorrland presenteras av Almi Företagspartner Mitt som varje år sammanställer en lista över de företag i länet som har störst tillväxt. Topp tio kvalicerar in sig på Tillväxtligan – en lista där vi vill lyfta fram framgångsrika företag som utvecklas och växer här i länet.

Företag som växer skapar inte bara tillväxt för sig själva, de bidrar också till en ökad tillväxt för samhället. Företagen på listan blir en inspirationskälla för andra företag i regionen och blir uppmärksammad för deras goda arbete.

Tillväxtligan kommer offentliggöras vid ett lunchmingel den 7 december. Företagen deltar, diplomeras och berättar lite kort om sin verksamhet.

De tio företagen kommer i år från Härnösand, Sundsvall, Timrå och Örnsköldsviks kommun och speglar till stor del den byggboom som nu råder i länet.


Plats: Tobaks, Fiskaregatan 4C, Härnösand (ingång via HINK)
www.tobaks.com
Tid: 7 december kl. 11-13

Kriterier för att bli en del av Tillväxtligan:

  • 5-249 anställda.
  • 5-500 Mkr i omsättning.
  • Positivt resultat före bokslutsdispositioner > 100´
  • Sunda finanser, d.v.s. inga betalningsanmärkningar och dylikt.
  • Tillväxten ska i all väsentligt ha skett organiskt, d.v.s. ej via förvärv.

Urvalet sker genom offentlig statistik – UC Select – med en utsökning utifrån omsättningsökning, baserat på bokslut 2016 jämfört med 2015 enligt ovan listade kriterier.

Mer information

Eva Högdahl, Vd, Almi Företagspartner Mitt AB, tel 070-576 77 22
Nina Norrbin, Kommunikationsansvarig, Almi Företagspartner Mitt AB, tel 070-336 03 26

Om Almi

Almi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet.

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.