2017-09-14 07:00Pressmeddelande

Pressinbjudan: Prisutdelning av Sveriges största innovationspris

null

I somras utsågs Stockholms främsta innovatörer 2017, av stiftelsen SKAPA och Almi Företagspartner. Den 26 september kommer vinnarna ta emot det prestigefulla priset på Tessinska Palatset av tf. Landshövding Åsa Ryding och Carl-Henrik Koit - vd på Almi Företagspartner Stockholm Sörmland.  

Almis regionala jury har utsett SKAPA-prisets vinnare som ska representera Stockholm i Sveriges mest prestigefyllda uppfinnartävling. Stiftelsen SKAPAs nationella utvecklingspris på 500 000 kr fördelas på maximalt tre vinnare i samband med mässan ”Eget Företag” i Stockholm den 9 november. Pristagare blir den eller de som gjort de mest förtjänstfulla insatserna när det gäller nyskapande och kreativitet som leder till funktionsförbättring, samhällsnytta och användarvänlighet för slutkund.

Länsvinnarna av SKAPA-priset Jakob Johansson, Dan Song och Kai Hübner som med sin VR-teknik kommer att hjälpa Strokepatienter med rehabilitering i hemmet. Den andra länsvinnaren är Dino Todorovic som håller på och utvecklar en unik lösning för luftrening.

Ytterligare en utmärkelse, SKAPA Framtidens Innovatör, kommer att delas ut där syftet är att inspirera och ge stöd åt unga innovatörer så att de kan förverkliga sina idéer. Även här går den regionala representanterna vidare till den nationella finalen i Stockholm. I år heter en länsvinnare BlueCall som har en tjänst för att öka psykisk hälsa. Den andra länsvinnaren är Nils Berglund och Conrad Wahlén som tagit fram en tjänst för automatisk generering av planlösningar från 2D till 3D.

Media är välkommen att delta vid prisutdelningen den 26 september, kl.16 på Tessinska Palatset. 
Pristagarna närvarar för att berätta om sin verksamhet. 

För att delta anmäl dig här

För mer information om programmet samt anmälan
Helen Andersson, Almi Företagspartner Stockholm Sörmland, Chef i Stockholm, helen.andersson@almi.se

Kommunikationsansvarig
Maya Estelle, Almi Företagspartner Stockholm Sörmland, 0703-082 27 97 maya.estelle@almi.se

Om Almi

Almi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet.

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.