2017-05-18 09:53Pressmeddelande

Pressinbjudan: SKAPA-priset delas ut av Landshövding Per Bill

Skapaprisen är Sveriges största innovationspris. De regionala vinnarna utses av en jury som leds av Almi GävleDalas Innovationsrådgivare Hanna Engström Löwenborg och består av ledamöter från Region Gävleborg, List, Movexum samt Högskolan i Gävle.

Gävleborgs vinnare kommer att gå vidare till en nationell final i Stockholm i höst. De nationella vinnarna kan då se fram emot en prissumma på upp till en halv miljon.

Skapapriset för unga innovatörer riktar sig till innovatörer under 30 år och Skapapriset är ett mer generellt inriktat pris till innovatörer. Båda priserna syftar till att öka möjligheterna för innovatörer att utveckla sina idéer till produkter och tjänster på marknaden.

Media är välkommen att delta vid prisutdelningen kl.10-11.30 Slottet i Gävle.

För ytterligare information, kontakta:
Lina Renberg, kommunikationsansvarig Almi GävleDala
072-5088865
lina.renberg@almi.se

Om Almi

Almi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.