2017-11-28 11:36Pressmeddelande

Pressinbjudan: Tillväxtligan 2017 utses i Jämtland

null

Almi sammanställer varje år en lista över de företag i länet som har störst tillväxt. Topp tio kvalicerar in sig på Tillväxtligan – en lista där vi vill lyfta fram framgångsrika företag som utvecklas och växer här i länet.

Företag som växer skapar inte bara tillväxt för sig själva, de bidrar också till en ökad tillväxt för samhället. Företagen på listan blir en inspirationskälla för andra företag i regionen och blir uppmärksammad för deras goda arbete.

Press är välkommen att delta när Tillväxtligan för 2017 i Jämtland kommer offentliggöras vid ett lunchmingel den 1 december. Företagen deltar, diplomeras och berättar lite kort om sin verksamhet. Årets tillväxtliga utmärker sig speciellt i år då de framgångsrika företagen skildrar ett brett spann inom olika branscher.

De tio företagen kommer i år från Östersund, Krokom, Åre och Ragunda kommun.


Plats: Temperance, Strandgatan 11, 831 30 Östersund
Tid: 1 december kl. 11-13

Kriterier för att bli en del av Tillväxtligan:

  • 5-249 anställda.
  • 5-500 Mkr i omsättning.
  • Positivt resultat före bokslutsdispositioner > 100´
  • Sunda finanser, d.v.s. inga betalningsanmärkningar och dylikt.
  • Tillväxten ska i all väsentligt ha skett organiskt, d.v.s. ej via förvärv.

Urvalet sker genom offentlig statistik – UC Select – med en utsökning utifrån omsättningsökning, baserat på bokslut 2016 jämfört med 2015 enligt ovan listade kriterier.

Mer info
Martin Hellström, rådgivningschef
Mariann Halvarsson, affärsrådgivare, mariann.halvarsson@almi.se tel 070-336 04 43

Om Almi

Almi erbjuder lån och rådgivning till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 50 kontor över hela landet.

Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Qlik och Apple eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.