2015-10-12 10:43Pressmeddelande

Pressinbjudan: Utdelningsceremonin av Kung Carl XVI Gustafs pris Årets Nybyggare

Ceremonin förrättas av H.M. Konungen.

Medverkande är dessutom näringsministern Mikael Damberg, SEBs VD Annika Falkengren och före detta landshövdingen och ordförande i den Nationella Nomineringskommittén, Björn Eriksson.

Idag drivs 95.000 företag av personer med en utländsk bakgrund. Företagen har 350.000 anställda och finns representerade i alla de branscher som utgör svenskt näringsliv. De har lyckats trots höga trösklar som finansieringssvårigheter och språkbrister med en obändig vilja förverkligat en idé och byggt upp en verksamhet som utvecklar det svenska samhället.

Priserna Årets Nybyggare och Årets Nybyggare Pionjär delas ut av HM Konungen och är ett sätt att uppmärksamma företagare med en bakgrund utanför landet.

Priset, som instiftats av IFS, Stiftelsen IFS Rådgivningscentrum, är på 100 000 kronor och finansieras av SEB och Almi Företagspartner AB. Årets Nybyggarpris Nystart delas ut till en person med utländsk bakgrund som under kort tid i Sverige och med små resurser har startat ett företag med framgång. För sjunde året i rad utdelas också priset Årets Nybyggare Pionjär. Det går till en person med utländsk bakgrund som bott i Sverige under längre tid och genom idogt arbete lyckats skapa ett tillväxtföretag och står för nytänkande i sin bransch.

Efter utdelningsceremonin ges tillfälle för media att intervjua pristagarna och övriga medverkande.

Dag: 13 oktober 2015
Tid: kl. 16:00, platserna skall vara intagna senast kl. 15:45
Plats: Bernadottebiblioteket, Kungliga Slottet

OBS! Anmälan är obligatorisk och görs både till
Hovets informations- och pressavdelning, tel. 08-402 60 00
och till IFS info@ifs.a.se

Övriga ledamöter i den Nationella Nomineringskommittén är:

Direktör Gustav Douglas, Latour
F.d. Landshövding Gunvor Engström,
Direktör Salvatore Grimaldi, Grimaldi Industrier
Direktör Mats Torstendahl, SEB
Direktör Ali Karimi, Pars Gruppen
Direktör Lena Olving, Mycronic AB
Direktör Stina Honkamaa Bergfors, United Screen AB
Direktör Azita Shariati, Sodexo Norden
Direktör Ajad AL Saffar, Ur & Penn AB
Direktör Björn Rosengren, Kinnevik
Koncernchef Göran Lundwall, Almi Företagspartner AB
Ständig sekreterare är Rafael Bermejo, YUMP

För mer information kontakta:
Rafael Bermejo på 070 639 91 21
Maroun Aoun på 070 496 98 26
http://www.aretsnybyggare.se/

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.