2016-05-25 16:56Pressmeddelande

Pressinformation från Almi Halland: Två halmstadsföretag vinner uppfinnarpris till Alfred Nobels minne

null

Johan Hagelin och Philip Olsson, båda företagare från Halmstad, tar hem de två kategorierna i den halländska regionala uppfinnartävlingen SKAPA. Nu går de vidare till den nationella tävlingen.

– Att fler bärkraftiga företag med innovativa idéer startas skapar tillväxt och stärker konkurrenskraften för Halland. Det är bland de här idéerna som framtidens arbetsplatser kan komma att finnas, säger Johan Norinder, innovationsrådgivare på Almi Halland.

SKAPA Utvecklingspris
Johan Hagelin vinner SKAPA Utvecklingspris för en ny säkerhetstjänst som stoppar id-bedrägerier. Priset är instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel. Syftet med priset är att ge stöd åt innovatörer så att de kan omvandla sina produkter/tjänster till kommersiella möjligheter. Det regionala priset på 15 000 kr utdelas av Almi Halland och dessutom erhåller Johan 10 000 kr från SKAPA-stiftelsen. Johan Hagelin deltar nu i den nationella tävlingen där 550 000 kronor fördelas till maximalt tre pristagare den 10 november 2016.

SKAPA Framtidens Innovatör
Dessutom har den regionala juryn utsett Philip Olsson till halländsk kandidat för Framtidens Innovatör 2016, där deltagarna är mellan 19 till 30 år. Philip Olsson har utvecklat ett mobilt sångbås för sånginspelning. Syftet är att inspirera och ge stöd åt unga innovatörer så de kan förverkliga sina idéer. Philip Olsson erhåller nu 15 000 kronor av Almi Halland. Philip deltar också i tävlingen till det nationella priset på totalt 150 000 kr och som fördelas till maximalt tre pristagare.

Mer info
www.stiftelsenskapa.se

Kontakt
Johan Norinder, Almi Halland, 035-15 38 30, johan.norinder@almi.se
Johan Hagelin, Verified by 365id, 070-839 39 71, johan.hagelin@365id.com
Philip Olsson, ISOVOX, 070-251 98 62, philip.olsson@collabstor.se

ALMI Halland

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas.
Med rådgivning, lån och riskkapital möter vi kunderna i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag.
Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.
Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära kunderna på 40 orter över hela landet.

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.