2014-05-28 09:11Pressmeddelande

PRESSKONFERENS: Vi delar ut priset Årets Nybyggare 2014 i Värmland

- Framgångsrik företagare med utländsk bakgrund premieras 

Tid: Onsdag 4 juni kl 9.45-10.15

Plats: Karlstad CCC, plan 4, i samband med konferensen Expand, som är en konferens för öppenhet, mångfald och tillväxt.

Priset delas ut för att lyfta fram goda exempel på personer med utländsk bakgrund som startat och utvecklat ett eget företag. Tanken är att de ska tjäna som förebilder och inspirera andra med utländsk bakgrund att det går att bli en framgångsrik företagare här i Sverige. Många invandrare möts av stora hinder i form av kulturella skillnader, språksvårigheter, lagar och regler med mera och det är därför viktigt att visa på entreprenörer som lyckats.

Priset är på 10.000 kr och delas ut av regionrådet Catarina Segersten Larsson.

Det är sjunde året som vi delar ut utmärkelsen Årets Nybyggare i Värmland. Den som erhåller priset går vidare till riksfinalen i Stockholm, där slutgiltig vinnare får ta emot priset Årets Nybyggare av kung Carl XVI Gustaf vid en ceremoni på Slottet.

I den värmländska juryn har ingått SEB, Företagarna, Region Värmland, Handelskammaren Värmland, NyföretagarCentrum och Cetanica Ekonomitjänster. Priset organiseras av IFS (Internationella Företagarföreningen), som startades 1996 och som sedan 2007 är integrerad i Almis verksamhet.

Mer info om Årets Nybyggare finns även på http://aretsnybyggare.se/

Varmt välkommen!

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.