2013-04-16 13:14Pressmeddelande

Pressmeddelande från Almi Företagspartner Skåne 130416 Skånsk storytelling i riksdagen

Genom åren har många skånska företag konstaterat att Almi Företagspartner gör skillnad för att lyckas i sitt företagande. Den 17 april kommer tre av dem byta erfarenheter med skånska riksdagsledamöter i Sveriges riksdag.

Det är sjunde året i rad som Almi Skåne tar initiativ till ett möte mellan företagare och riksdagsledamöter, som varje år hittills lockat mellan 15-20 riksdagsmän.

– Detta är en viktig träff där entreprenörerna själva berättar om sina erfarenheter av entreprenörskap. Mötet har goda förutsättningar att skapa en fördjupad förståelse hos båda parter, konstaterar Almi Skånes finansieringschef, Göran Alvek.

Hans erfarenhet av mötena är att riksdagsledamöterna får en vardagsbild från olika typer av företag som befinner sig i olika utvecklingsfaser, gällande både marknadsmässiga och finansiella utmaningar. Samtidigt får entreprenörerna en inblick i beslutsfattarnas vardag,

Öka förståelsen

Almi vill förstås också genom det informella mötet visa sin betydelse för finansiering av växande företag och öka förståelsen för de villkor som små och medelstora företag har.

De tre företagen som valts ut av Almi kommer att berätta om sin verksamhet för riksdagsledamöterna och vilka utmaningar de tidigare stod inför och har i dag. Företagens verksamheter har en stor spännvidd från Universalpixel AB:s kunddesignade t-shirts till Simris Alg AB:s omega-3 från mikroalger och Invisio Communications avancerade kommunikationsutrustning.

– Ju fler företagare vi träffar som berörs av de beslut vi tar desto bättre. Det viktigaste med detta möte är direktkontakten mellan entreprenörerna och oss riksdagsledamöter, tycker den moderate riksdagsledamoten Olof Lavesson, som är värd för träffen, sitter i näringsutskottet och representerar Malmö stad.

Han fortsätter:

– Vi vill att fler ska ta steget och bli företagare. I det arbetet är Almi en nyckelspelare där de gör det möjligt genom rådgivning och bra möjligheter till lån och riskkapital, så att företag på alla plan får möjlighet att utvecklas.

Några röster från företagarna

Fredrica Gullfot, vd Simris Alg AB:

– Simris Alg är ett bra exempel på hur ny grön teknik skapar tillväxt och arbetstillfällen. Det visar också hur innovationsbolag kan bidra till landsbygdens utveckling. Det här är frågor som ligger många politiker varmt om hjärtat, men jag tror att de behöver mer input från ”verkligheten” för att kunna omsätta ambitionerna i konkret politik, menar Fredrica Gullfot, vd Simris Alg AB.

Nathalie Lameri, Universalpixel AB:

– Vi kommer att berätta vår story för riksdagsledamöterna. Och vi kommer gå in på vad som har varit viktigt för oss och vad som har hjälpt oss framåt i vår utveckling. Om vi på något sätt kan inspirera riksdagsledamöterna att satsa lite mer på det vi tror hjälper framför allt unga entreprenörer framåt så har vi i alla fall bidragit med något, säger Nathalie Lameri, Universalpixel AB.

Lars Höjgård Hansen, vd INVISIO Communications AB:

– Det är bra att sprida information om oss i Sveriges riksdag. Vi känner ett stort stöd från Almi och upplever att de medarbetare som vi träffar är väldigt intresserade av hur företaget utvecklas, vilket är mycket viktigt för oss. Lånet från Almi ger oss möjlighet att offerera större projekt.

För ytterligare information kontakta:

Cecilia Bondeson, kommunikationsansvarig Almi Företagspartner Skåne, tel 070-555 42 01

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.