2016-05-03 10:25Pressmeddelande

Prisutdelning 3 maj kl 19.30 på Residenset till Årets innovatör och Framtidens innovatör

Almi Företagspartners Innovationsråd i Kronobergs län har tillsammans med Älmhults idéförening utsett Årets Innovatör i Kronobergs län. Priset på 15 000 kronor går till Pär Andersson, Bengt Hansson och Kjell Henriksson, Lungflex AB som utvecklat en produkt som innebär en ökad livskvalitet för patienter med behov av syretillförsel.

Juryns motivering till det vinnande bidraget – Flex02:

”Pär Andersson har, tillsammans med sina kollegor Bengt Hansson och Kjell Henriksson, utvecklat en innovation som innebär en ökad livskvalitet för patienter som behöver tillskott av syrgas. Genom att patienter på ett säkert sätt kan reglera syretillförseln beroende på aktivitetsgrad skapas ökade möjligheter till ett normalt liv. Genom ett fokuserat utvecklingsarbete har de tagit sig igenom ett omfattande regelverk och de har nu lyckats nå marknaden en internationell marknad är inom räckhåll.”

Till vinnare av priset som Framtidens Innovatör utsågs Jonas Kose och hans kollega Rasmus Eriksson med sitt projekt: EcoCap. Prissumman är även här 15.000 kronor.

Juryns motivering till det vinnande bidraget – EcoCap:

”Jonas Kose och hans kollega Rasmus Eriksson har utifrån ett livscykelperspektiv utvecklat ett förpackningssystem för flytande livsmedel som har ett återanvändningsbart återförslutningssystem. Med sin innovation har de lyckats med att kombinera ökad funktionalitet för användaren och minskad miljöpåverkan för produkten. Genom denna kombination tillfredsställer de flera aktörers behov vilket skapar goda förutsättningar inför mötet med marknaden.”

”Länspriset kommer Almi Företagspartner att dela ut kl 19.30 i samband med Tillväxtdagen på Residenset i Växjö ikväll” säger Gisela Mattisson, innovationsansvarig på Almi.

Pristagarna kommer även att vara länets representanter vid den nationella SKAPA prisutdelning i samband med Driva Eget mässan i Stockholm den 10 november. Det nationella utvecklingsstipendiet är instiftat till minne av uppfinnaren Alfred Nobel och delas årligen ut av Stiftelsen SKAPA. Syftet med stipendiet är att uppmuntra initiativ och att medverka till att nyskapande och kreativitet i landet tillvaratas mer effektivt. Bakom utvecklingsstipendiet står Stiftelsen SKAPA. Det är ett av landets största och mest prestigefyllda uppfinnarpris.

För mer information kontakta: Gisela Mattisson, Almi Kronoberg, tel. 0470-70 74 17

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.