2013-09-30 16:14Pressmeddelande

Prisutdelning Årets Nybyggare Blekinge 2013

Torsdag den 3 oktober kommer landshövding Berit Andnor Bylund att överlämna utmärkelsen Årets Nybyggare i Blekinge 2013 till vinnaren.
Den festliga utdelningsceremonin äger rum kl 13.00 i Landshövdingens residens på Vallgatan 2 i Karlskrona.

För att förbättra klimatet avsende invandrarföretagande och lyfta fram goda exempel initierade IFS år 1999 priset "Årets Nybyggare".

Avsikten var att utmärkelsen skulle gå till en person som, i sitt nya land Sverige, målmedvetet och envist kämpat för sin verksamhet, med begränsade resurser nått framgång med företagandet och därmed också bidragit till tillväxten i det nya landet.

Sedan år 2000 står Hans Majestät Carl XVI Gustav som prisets beskyddare.
Den regionala vinnaren går nu vidare till en riksfinal där priset för "Årets Nybyggare" i hela Sverige utses av en jury bestående av bland annat Gustaf Douglas, Sören Gyll, Gunvor Engström, Björn Rosengren. Priset delas ut vid en högtidlig ceremoni på slottet av Hans Majestät Kung Carl den XVI Gustaf.

Hjärtlig välkommen att delta i årets utdelningsceremoni.

För ytterligare information kontakta Magdalena Ellmén, IFS-rådgivare i Blekinge, 0455-335119

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.