2017-04-07 07:13Pressmeddelande

Reve backas av stjärninvesterare och välkända e-handelsprofiler

null

Reve, Nordens största och snabbast växande marknadsplats för livsstilsshopping, fortsätter att växa och tar in 8 miljoner kronor i nytt kapital från flertalet investerare och kända e-handelsprofiler. Även de befintliga ägarna Almi Invest, Optimizer Invest och Wellstreet deltar i investeringsrundan.

Reve har sedan starten 2014 lockat till sig över en kvarts miljon användare genom att skapa en revolutionerande marknadsplats för mode- och livsstilsshopping. Nu är bolaget redo att ytterligare förändra hur mode handlas online. Genom sin unika teknik möjliggör Reve köp av miljontals produkter direkt i appen, utan att slussas vidare till andra plattformar – och skapar därmed en ”one stop shop”.

En rad investerare och kända e-handelsprofiler har nu fått upp ögonen för Reves potential och går in med kapital. Bland dem märks Daniel Pilotti, Erik Lindgren, Jens Lapidus, Martin Randel, Paul Fischbein och Patrik Hamilton. Nyinvesteringen möjliggör ytterligare satsningar för att bygga ut den tekniska plattformen och kunna ta e-handeln till nästa nivå.

  • Jag har sökt efter en möjlighet att gå in i rätt bolag och Reve tickar av alla kriterier på min lista. Jag ser det också som en möjlighet att vara med och påverka en bransch som är riktigt spännande. Modeshopping på nätet har sett relativt likadan ut de senaste åren och Reve har en stor potential att förändra sättet vi handlar på, det kan innebära ett paradigmskifte, säger Jens Lapidus

    .

  • Det är smickrande att många starka profiler vill vara med på Reves resa. Vi har etablerat oss på de nordiska marknaderna och är nu redo att ta nästa steg för att utveckla en ännu större marknadsplats som attraherar fler användare. Framöver siktar vi på att på att ta en betydligt större andel av mode- och livsstilshandeln på nätet. Att få in riktigt kunniga personer inom området som ägare ökar vår potential ytterligare, säger Josep Nolla, grundare av Reve
  • Reve har levererat på den ambitiösa plan som presenterades när vi först investerade 2014 och har lyckats bygga upp ett starkt socialt nätverk inom fashion och shopping. Användarbasen växer, alltfler varumärken och återförsäljare ser värdet av att marknadsföra och sälja sina produkter i Reve och bolaget har börjat tjäna pengar på det kundvärde man byggt upp. Med bolagets starka sociala gränssnitt och det största produktutbudet i ett av Europas största plattformar samlat på ett ställe tror vi att Reve kommer att fortsätta öka i popularitet, säger Lars Larsson, Invest Manager för Almi Invest.

Nya investerare i Reve:

- Daniel Pilotti: entreprenör, grundare till bla Ryska Posten & YSDS.com, innehav i Airinum, Klarna och Sellpy, styrelseordförande i Budbee

- Erik Lindgren: medgrundare Apotea, entreprenör och styrelseproffs, rådgivare EQT

- Jens Lapidus: advokat, modeikon och författare till bl.a. succéromanen Snabba Cash

- Martin Randel: medgrundare och styrelseordförande Vitamin Well, VD Unifaun

- Paul Fischbein: f.d. koncernchef Qliro Group, investerare i Budbee och Instabox

- Patrik Hamilton: affärsängel och e-handelsprofil

För mer information kontakta:

Josep Nolla, VD Reve, josep@reveapp.com, 072-155 82 52

Johan Kinnander, Investment Manager Optimizer Invest, 070-787 20 00

Lars Larsson, Investment Manager Almi Invest, lars.larsson@almiinvest.se 070-385 34 23

Maria Kessling, Kommunikationschef Almi Invest, maria.kessling@almiinvest.se, 076-880 88 10

Sïmon Saneback, medgrundare & partner Wellstreet, press@wellstreet.se, 08-559 167 00


Om Reve:

Reve är Nordens största och snabbast växande marknadsplats för livsstilsshopping. Reve revolutionerar handeln genom att göra inspiration köpbar i en app med ett sömlöst flöde från inspiration till konvertering. Appen indexerar, kategoriserar och strukturerar över 5 miljoner produkter från över 180 varumärken och e-handelsbutiker om exempelvis Gina Tricot, Bik Bok, Nelly, River Island och Forever21. Företaget är grundat av Josep Nolla som har bakgrund från Google och Kinneviksfären.


Om Almi Invest

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi gör investeringar i hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag och ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech. Almi Invest förvaltar ca 3 miljarder kronor och har sedan start investerat ca 1,8 miljarder i ca 600 startups. Våra bästa innehav har förvärvats av bl a Google, Microsoft, Apple och Qlik eller noterats på olika börser. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen. www.almiinvest.se


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.