2015-12-07 07:34Pressmeddelande

​Så ska Katrineholm få nya företagare

null

Ett nytt projekt ska sammanföra nyligen uppsagda personer med företagare som vill sälja sitt företag. Genom rådgivning och seminarium ska Katrineholm få en rad nya företagare.
– I dag är det ett tiotal som är intresserade av att köpa företag, säger Pernilla Conley, kontorschef på Almi Företagspartner Stockholm Sörmland.

I samband med Ericssons nedläggning i Katrineholm blev ca 320 personer uppsagda och för att ge stöd till de här personer har ett nytt projekt startats. I ett samarbete mellan Almi och Ericsson Framtidscenter har de uppsagda personerna kontaktats för att kolla av intresset för att köpa upp ett befintligt företag.
– Ericsson har varit duktiga med sitt omställningsprogram och ett spår är att kolla vilka som vill bli företagare. Vår roll i det här samarbetet är att ge rådgivning och stöd till de som vill köpa företag, säger Pernilla Conley.

I projektet ingår allt från inspirations- och kunskapsseminarium till personlig rådgivning. Rådgivningen gäller både de som vill köpa och de som vill sälja företagen.
– Var tionde företagare i Sörmland är i dag 60 år eller äldre. Många av dem står inför ett beslut om de ska sälja sitt företag och tänka igenom den framtida lednings- och ägarstrukturen. Nya ägare med kompetens inom teknik, projektledning och med nya samarbeten kan tillföra det som gör att företaget kan lyckas bra efter ägarskiftet.

I dagarna är det dags för det första inspirationsseminariet och projektet sträcker sig en bra bit in i 2016.
– Först kommer de att få information om hur de kan hitta företag att köpa och hur de hittar företag som passar dem. Sedan går vi igenom hur det går till när man köper ett företag och lite tips och trix. Efter det börjar den individuella rådgivningen blandat med seminarium, säger Pernilla Conley.

Kontakt Pernilla Conley
Pernilla.conley@almi.se
070-9985499

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.