2020-05-27 09:00Pressmeddelande

Sara Wallin lämnar Almi

Sara Wallin, vd Almi VästSara Wallin, vd Almi Väst

Efter 11 år som vd för Almi Väst har Sara Wallin beslutat sig för att gå vidare till nya utmaningar. Sara slutar på Almi för att börja i en befattning som vd för Chalmers Ventures.

- Nu är det dags för någon annan att ta över och vara en del av utvecklingen. Tiden på Almi har innehållit otroligt mycket som har fått mig att växa: erfarenheter, förändringar och relationer. När man går vidare är alltid känslorna dubbla. Men att göra nya karriärval i ett yrkesliv är egentligen inte så dramatiskt, säger Sara Wallin.

- Sara är en otroligt driven och kunnig person. Hon har under sina år som vd på Almi Väst satt Almi på den västsvenska kartan genom sitt målmedvetna kundfokus och sitt inkluderande ledarskap. Vi kommer att sakna henne. Jag vill tacka Sara för hennes fina insatser och önskar henne lycka till i sin nya roll på Chalmers Ventures, säger Marianne Brismar, ordförande Almi Väst.

Sara Wallin tillträder som vd för Chalmers Ventures den 1 december. Arbetet med att rekrytera Saras efterträdare är påbörjat.Om Almi

Vi investerar i framtida tillväxt! Almi erbjuder lån, riskkapital och affärsutveckling till företag med tillväxtpotential. Almi Företagspartner AB ägs av staten och är moderbolag i en koncern med 16 regionala dotterbolag och underkoncernen Almi Invest AB. De regionala dotterbolagen ägs till 51 procent av moderbolaget och till 49 procent av regionala ägare och erbjuder lån och affärsutveckling. Almi Invest ägs till 100 procent av moderbolaget och bedriver riskkapitalverksamhet. Almis verksamhet ska utgöra ett komplement till den privata marknaden avseende företags behov av finansiering och affärsutveckling.