2017-01-30 10:05Pressmeddelande

Sex miljoner i riskkapital till Smart Video

null

Partnerinvest Norr, en del av Almi Invest, investerar två miljoner kronor i Smart Video, ett Umeåbolag som utvecklar teknologier för interaktiv video. I investeringen på totalt sex miljoner kronor deltar också investmentbolaget Nascent Invest. Samtidigt går Norrlandsfonden in med tre miljoner i lån. Pengarna ska användas till att expandera bolagets försäljning och till fortsatt produktutveckling.

Smart Video erbjuder en annonsteknologi (adtech software) för effektivare videoannonsering i digitala kanaler i syfte att öka kundernas onlineförsäljning av sina produkter och tjänster.

Konsumtionen av video via digitala kanaler ökar kraftigt och erbjuder varumärken och annonsörer effektiva sätt att nå sina målgrupper med sina budskap. Men både annonsörer och mediabolag har svårt att tjäna pengar på video. Detta kan Smart Video ändra på.

- Smart video använder sig av maskininlärning för att automatiskt och datadrivet tolka information i en videofilm. Baserat på videons innehåll och kunskap om besökaren presenteras relevanta erbjudanden och kampanjer för besökaren samtidigt som denna tittar på videon vilket ökar kundernas onlineförsäljning. Smart Video använder sig av teknologier i utvecklingens framkant på ett smart sätt, säger Lena Fridlund Forsgren, Investment Manager på Partnerinvest.

- Kombinationen av banbrytande forskning, duktiga utvecklare, ett bevisat entreprenörskap samt en växande marknad gjorde att vi ville inleda ett långsiktigt samarbeta med Smartvideo, säger Erik Gozzi, Investment Manager på Nascent Invest.

Smart Video har mött stort intresse på en växande marknad. SmartVideos kunder återfinns inom både B2B och B2C segmenten. Båda segmenten vittnar om ökad försäljning och ökad konvertering vid användning av SmartVideos lösning.

- Vi är väldigt glada över att ha fått in Partnerinvest och Nascent Invest som nya delägare, säger Johanna Björklund, vd i Smart Video och i fjol utsedd till en av Sveriges mest innovativa entreprenörer. Nu ska vi fokusera på att bearbeta fler kunder och ta den ledande positionen inom vår nisch.

SmartVideo är en avknoppning från CodeMill, ett snabbväxande IT-företag som är ledande inom tekniska videolösningar för att hantera, analysera och publicera video online. Företaget arbetar med stora kunder i USA och Storbritannien, exempelvis The Guardian och iTV.

Mer information lämnas av
Lena Fridlund Forsgren, Investment Manager, Partnerinvestnorr, 070 588 67 49, lena@partnerinvestnorr.se
Niklas Jansson, Styrelseordförande Smart Video, 070 382 66 00, niklas.jansson@smartvideo.io Erik Gozzi, Investment Manager, Nascent Invest,  070 268 66 70, erik.gozzi@nascent.se

Om Partnerinvest
Partnerinvest ägs till lika delar av Almi Invest och Norrlandsfonden. Partnerinvest investerar i Västerbotten och Norrbotten och förvaltar ca 50 portföljbolag.

Om Almi Invest

Almi Invest (www.almiinvest.se) är Sveriges mest aktiva investerare i tidiga tillväxtbolag. Investeringar sker i tidiga faser. Vi finns över hela landet genom 8 regionala riskkapitalbolag. Portföljen består idag av ca 400 tillväxtbolag i många olika branscher. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.