2016-09-26 13:07Pressmeddelande

SKAPA 2016 – PRESENTATION AV NORRBOTTENS REPRESENTANTER TILL SKAPA 2016

null

Almi Företagspartner Nord delar ut ett stipendium till två priskategorier, Utvecklingspriset och Framtidens Innovatör. Pristagare av Utvecklingspriset blir den eller de som gjort de mest förtjänstfulla insatserna när det gäller nyskapande och kreativitet som leder till funktionsförbättring, samhällsnytta och användarvänlighet för slutkund. Vi vill i år särskilt uppmärksamma Norrbottens representant till SKAPAs utvecklingsstipendium pga bedömd betydande samhällsnytta och global potential.

Ytterligare en utmärkelse, SKAPA Framtidens Innovatör, kommer att delas ut där syftet är att inspirera och ge stöd åt unga innovatörer i åldersspannet 18-29 år så att de kan förverkliga sina idéer. Även här utses en regional representant som går vidare till den nationella finalen, där 150 000 kr fördelas på maximalt tre nationella vinnare.

SKAPA-stipendiet har funnits sedan 1986, med stöd av Almi, Vinnova, Agne Johanssons Minnesfond, Stockholmsmässan, Svenska Uppfinnareföreningen och SEB.

Almi Företagspartner Nords beslut beträffande nominerad innovatör, att vara Norrbottens representant till Stiftelsen SKAPAs utvecklingspris:

Ett stipendium på 25 000 kr och nominering till Norrbottens deltagare i SKAPA 2016 tilldelas Christian Olsson med bidraget Sustainalube med motiveringen;

En innovation som är rätt i tiden, med visat kundintresse och global potential. Norrbottens representant till SKAPA:s Utvecklingspris har ett brinnande miljöengagemang, ett internationellt nätverk och ingående ämneskunskaper med rötter i akademin. Ett team med kunskap, kapital och kontakter har byggts upp runt denna vinnande idé och den spås en lysande framtid.

Almi Företagspartner Nords beslut beträffande nominerad ung innovatör, att vara Norrbottens representant till Stiftelsen SKAPA Framtidens Innovatör:

Ett stipendium på 15 000 kr och nominering till Norrbottens deltagare i Skapa Framtidens Innovatör 2016 tilldelas Petter Sundqvist med projektet Flugfångare med motiveringen;

En innovatör som hämtat sin inspiration från en sommarplåga och tagit fram ett koncept som kan bidra till fridfulla sommardagar och mer aptitliga grillkvällar. SKAPA Framtidens Innovatör i Norrbotten har påbörjat en imponerande innovatörskarriär – vi ser fram emot att följa honom vidare!

För mer information, kontakta Martin Bröms, Jury-ordförande regionala SKAPA-juryn, Almi Företagspartner Nord, 0920-379 06

Om Almi

Almi erbjuder lån, riskkapital och rådgivning i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.