2016-01-25 14:04Pressmeddelande

​Skolan för företag som vill bli digitala

null

Digital närvaro kan vara skillnaden mellan liv och död för ett företag i dag – särskilt på landsbygden. Därför har Almi och Google ett samarbete för att hjälpa fler företag att bygga sin digitala närvaro.

Digitalakademin är namnet på ett initiativ grundat av Almi Företagspartner och Google. Utbildningen finns över hela landet och hjälper små och medelstora företag att växa med hjälp av internet.
– Google menar att landsbygden håller på att halka efter när det kommer till digital marknadsföring och därför har de gått ihop med Almi för att hjälpa företagen. Resultatet av detta är Digitalakademin, säger Jonas Grenfeldt, vd på digitala kommunikationsbyrån Panang som håller kursen i Dalarna.

Almi GävleDala var först ut med Digitalakademin som sedan gått på sju andra orter runt om i Sverige. Inför den sista och avslutande kurstillfället på onsdag kan man konstatera att responsen från företagen har varit väldigt positiv.
– Hittills känns det bra och det har varit bra uppslutning och engagemang på de här föreläsningarna. Det går precis så bra som jag hoppats, säger Jonas Grenfeldt.

Enligt honom är det väldigt blandade deltagare.
– Vi har allt från nationella företag och kända varumärken till småbutiker, föreningar och lokala vandrarhem. En del hade inte ens hemsida när vi drog igång men nu är det på god väg. Det är en ödesfråga för landsbygden att satsa på digitalisering. Globaliseringen kommer att påverka oss oavsett om vi vill det eller inte och i dag konkurrerar vi inte bara inom Sverige utan i hela världen, säger Jonas Grenfeldt.

Anna Åkesson är grafisk formgivare på Pappelina som säljer designade plastmattor internationellt. Hon har gått halva utbildningen i dag.
– Det har varit otroligt bra. Det känns som en fantastisk satsning särskilt eftersom det finns ute på landsorten. Annars brukar den här typen av utbildningar bara att finnas i storstäderna, säger hon.

Pappelina var redan innan etablerade på nätet men har ändå tagit med sig många lärdomar från Digitalakademin.
– Man måste finnas på nätet annars finns man inte. Det har varit så ganska länge men nu är det ännu mer på det viset. Det första man gör när man hör talas om något nytt är att googla det, säger Anna Åkesson.

Lina Renberg är ansvarig för Digitalakademin på Almi GävleDala. Hon är nöjd med intresset från företagens kring digitaliseringen
– Almi har som uppdrag att jobba med tillväxt i företag, och vi ser att digitaliseringen är helt avgörande för hur väl företagen kommer att klara sig i framtiden.
– Vi har haft en god uppslutning på kurstillfällena, det har ökat från ca 90 personer vid första tillfället till just över 100 vid det senaste. 

Kontakt:
Lina Renberg
072-508 88 65
lina.renberg@almi.se

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.