2016-01-11 06:55Pressmeddelande

​Smålandsföretag ska sälja skor till världen

null

Med hjälp av Almi Företagspartners tillväxtlån kan företaget Footmall satsa internationellt. Nu fortsätter kampen för att bli det självklara valet för de som köper skor online.
– Tillväxtlånet ger oss möjligheter att fortsätta jobba med Footmall och växa i snabbare takt än innan, säger Joacim Gustafsson, en av grundarna av företaget.

Det var i Nässjö idén till Footmall föddes. Alexander Cederblad, Emil Svensson och Joacim Gustafsson ville ta fram en tjänst som gjorde det enklare att kolla upp och köpa skor på nätet. En idé som skulle visa sig ha stor potential.
– Vi samlar alla skor på ett och samma ställe men det är ingen prisjämförelsesajt, utan här kan du sortera på det som är mest populärt eller vad som är nytt och inne, säger Joacim Gustafsson.

I dag finns de redan etablerade i Sverige, Norge och Danmark men målet är att växa och bli en stor världsspelare.
– Man kan väl säga att vi jobbat heltid med detta sedan början av sommaren. Innan dess har det varit ett hobbyprojekt som vi inte kunnat lägga så mycket tid på, men det börjar rulla på riktigt bra och vi växer hela tiden.

Något som fått extra fart sedan de fick Almis Tillväxtlån – för innovativa företag och kunde satsa fullt ut.
– Jag tycker att det är sjukt värdefullt att få någon att bolla lite med och vi har fått ett bra intryck av Almi. De är verkligen en organisation som vill företagarnas bästa och det betyder mycket att ha en sådan aktör. Vi har tidigare fört diskussioner med banken och försökt få lån men det är nästan omöjligt att få de här lånen för en startup som inte etablerat sig än.

Bo Gustafsson, finansieringsrådgivare på Almi Jönköping, är den som Footmall har haft kontakt med.
– Vi har fått förtroende för de här killarna. De är unga och drivna personer som har en bra affärsidé som ligger rätt i tiden. De har haft bra tillväxt och möjlighet att växa både i Sverige och internationellt, säger han.

Att Almi jobbar med Tillväxtlån är just för att den här typen av företag ska få chansen att ta nästa steg.
– Vi kan ta större risker än banken om vi ser att företagen har möjlighet att växa och bli framgångsrika företag, säger Bo Gustafsson. 

Kontaktperson:
Jenny Olsson
tel: 036-30 65 03
sms: 070-347 87 89
e-post: jenny.olsson@almi.se

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.