2014-06-02 10:46Pressmeddelande

Snabbväxande företag på Almis Tillväxtliga i Värmland

Tre gånger om året publicerar Almi en lista över de tio mest snabbväxande företagen i länet. Genom Tillväxtligan vill vi lyfta fram dessa framgångsrika företag för att inspirera andra företag i regionen. Tillväxtligan baseras på bokslut som är offentlig statistik från UC. För att komma med på listan krävs att företagen har mellan 5 och 250 anställda, har en omsättning på minst 5 Mkr och visar ett positivt resultat.

Årets första etapp toppas av Karlstadsföretaget AKJ Energiteknik AB.

- Företagets stora tillväxt under 2013 beror på att företaget gjort flera affärer i Norge. De är specialiserade på att installera och optimera värmeanläggningar med miljömedvetna lösningar, säger Peter Christenson, ansvarig för Tillväxtligan hos Almi Företagspartner Värmland.

Plats
Företag
Omsättningsökning
1
AKJ Energiteknik AB
> 100 %
2
Hus och Bygg i Värmland AB
> 100 %
3
Ekonomernas Hus i Sverige AB
>  50 %
4
Solstabuss AB
>  50 %
5
Reconsil AB 
>  25 %
6
Bulldozer Reklambyrå AB 
>  25 %
7
Doppelmayr Scandinavia AB
> 25 %
8
Gateeas Security AB
> 25 %
9
Primeblade Sweden AB
> 25 %
10
Aurena Laboratories AB
> 25 %
Nästa etapp presenteras under hösten och i december slutgiltig segrare.


För mer information kontakta Peter Christenson, tel 054-14 93 76.

Läs mer på almi.se/varmland

Om Almi
Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära kunderna med 40 kontor över hela landet.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.