2013-05-14 10:53Pressmeddelande

Snabbväxande företag på Tillväxtligan i Värmland

Tre gånger om året publicerar Almi en lista över de tio mest snabbväxande företagen i länet. Genom Tillväxtligan vill vi lyfta fram dessa framgångsrika företag för att inspirera andra företag i regionen. Tillväxtligan baseras på bokslut som är offentlig statistik från UC. För att komma med på listan krävs att företagen har mellan 5 och 250 anställda, har en omsättning på minst 5 Mkr och visar ett positivt resultat.

Årets första etapp toppas av Karlstadsföretaget Eldialog/Sverige AB. Företaget har femton anställda och ägs sedan 2010 av Anders Sohlberg. De utför bland annat elinstallationer, energimätningar, installation av larm och luftvärmepumpar.


- Företaget har varit aktiva och jobbat hårt i en konservativ bransch, säger Peter Christenson, ansvarig för Tillväxtligan hos Almi Företagspartner. Genom att bedriva målmedveten marknadsföring, som resulterat i en ökad försäljning, har de uppnått en bra tillväxt. Det är också imponerande att se att det finns så många företag i Värmland som växer, säger Peter.

Plats Företag Omsättningsökning
1 Eldialog/Sverige AB > 100 %
2 Reconsil AB > 100 %
3 Bonäs Maskincenter AB > 100 %
4 Ismotec AB > 100 %
5 Mejeritransporter Tord Johansson AB > 75 %
6 Bygg Dialog AB > 50 %
7 Elvenite AB > 50 %
8 Biogas Systems Nordic AB > 50 %
9 Rör & Lining Teknik AB > 50 %
10 Kjell & Co AB (lastemballage) > 35 %

Nästa etapp presenteras under hösten och i december slutgiltig segrare under 2013.

För mer information kontakta Peter Christenson, tel 054-14 93 76, peter.christenson@almi.se

Läs mer på almi.se/varmland

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära kunderna med 40 kontor över hela landet.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.