2014-03-10 10:09Pressmeddelande

Stefan Löfven imponerad över den kartläggning som gjorts om vikten av ett aktivt styrelsearbete och externa ledamöter

null

Anledningen till besöket 7 mars hos Almi Värmland var att Stefan ville veta mer om den unika kartläggningen över hur styrelsesammansättningen ser ut i företag både nationellt och i Värmland. Det är ny statistik som inte funnits förut och som togs fram i maj 2013. Kartläggningen har fått mycket stor uppmärksamhet både i regional och nationell media.

Vid besöket berättade Anna Lundmark Lundbergh, vd hos Almi, hur statistiken från undersökningen har använts för att sprida kunskap om hur viktigt det är att bedriva ett aktivt styrelsearbete, att ta in externa ledamöter och ha jämställda ledningsstrukturer. Statistiken visar att detta främjar företagens affärer eftersom dessa företag utvecklas mer positivt än andra. Undersökningen omfattade 90.000 bolag i Sverige.

- Vi tycker det är glädjande att Stefan har uppmärksammat undersökningen och ville veta mer om hur det ser ut i styrelserna runt om i landet. Undersökningen är viktig och det känns bra att Värmland har gått i bräschen när det gäller denna viktiga och alltid aktuella fråga. Nu har också Region Värmland tagit in ett mål i Värmlandsstrategin att fler kvinnor ska ingå i värmländska styrelser, säger Anna Lundmark Lundbergh, vd hos Almi Värmland.

- Jag tycker det är viktigt med mångfald och att ha en blandad sammansättning av ledamöter i styrelserna, sa Stefan Löfven. Inom socialdemokratiska partiet diskuteras frågan om kvotering och vi är beredda att jobba för en lagstiftning om kvotering under nästa mandatperiod om inte frågan löses innan dess, avslutade Stefan.

Stefan fick också träffa värmländska deltagare från programmet Styrelsekraft. Programmet, som ska bidra till ökad tillväxt, utbildar kvinnor som vill utveckla sig i styrelsearbete både inom det egna företaget och i andra företag. De kunde bekräfta nyttan med programmet. Flera av deltagarna ingår nu i olika värmländska styrelser.

På bilden med deltagare i Styrelsekraft syns
från vänster till höger bakre raden: Christina Lundqvist, Kristin Nilsson, Maria Stenberg, Lena Sterwe Bergström och Christina Gabrielsson.
från vänster till höger främre raden: Ingrid Ivars, Anna Lundmark Lundbergh och Stefan Löfven.

För mer information kontakta
Anna Lundmark Lundbergh, vd, tel 054-14 93 77

Om Almi

Almis vision är att skapa möjligheter för alla bärkraftiga idéer och företag att utvecklas. Med rådgivning, lån, riskkapital och inkubation möter vi kunderna i företagandets alla faser - från idéer till framgångsrika företag. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.


Om Almi

Välkommen till Almis mediarum. Här hittar du Almi-koncernens samtliga pressmeddelanden samlade på ett och samma ställe. Letar du efter något specifikt kan du enkelt söka på län, bolag eller olika områden i vår verksamhet såsom riskkapital, lån, mentor med mera. Under "bilder" hittar du högupplösta bilder på vd's och affärsområdeschefer i Almi-koncernen. Under kontaktpersoner hittar du media-kontakter för varje region.